clear

zoeken

search

Site nummer zes ook online: Goes Dronk

26 mei 2016

Over Middelburg Dronk schrijf ik niet meer zo vaak, maar dat betekent niet dat het project is afgerond hoor, integendeel. Zo’n project is nooit afgerond. Geschiedenis wordt iedere dag nog geschreven en moet permanent worden vastgelegd en bijgehouden, maar ook aan de website zelf is nog heel veel te verbeteren en aan te vullen. Er ligt nog werk voor jaren. Maar eerlijk is eerlijk: ik beperk mezelf wel hoofdzakelijk tot Middelburg. Een enkele keer werk ik ook aan Veere Dronk, en ik Twitter wel eens iets voor Vlissingen, maar daar houd ik het bij. Een groot deel van mijn tijd zit immers in dat andere project, Wij zijn De Stad.

En toch groeit en bloeit het project nog aan alle kanten. Joke Vantricht werkt stug door aan Vlissingen Dronk en Barbara Verbogt heeft zich ontfermd over Tholen Dronk. En dan is er nog kompaan Rob van Hese. Die is werkelijk niet te stuiten. Hij wil het liefst zo snel mogelijk de hele provincie Zeeland gedekt hebben. Hij nam eerst een groot deel van de gemeente Veere voor zijn rekening (die 13 kernen telt), vulde vervolgens in zijn eentje Noord-Beveland Dronk en is maandag begonnen aan Zuid-Beveland, allereerst op Goes Dronk, dat afgelopen weekend online werd gezet door onze partner, ontwikkelaar en technisch beheerder Thomas Filius.

Ik ben al die mensen uiteraard heel dankbaar voor hun inzet. Soms heb ik wel de neiging om meer te helpen, hier en daar, maar ik zie daar steeds vanaf omdat ik weet hoe het gaat. Als je eenmaal gaat graven blijf je mooie dingen ontdekken en ben je zo’n paar dagen verder. Tegelijkertijd vind ik wel dat de sociale media ook goed moeten worden bijgehouden. Dat moet meer zijn dan het (door-) plaatsen van berichten alleen. Reageren elders, nieuwe en oude foto’s verzamelen, de kanalen uitbouwen, enz. Daar gaat tijdgebrek op zeker moment toch een rol spelen.

Stof tot nadenken hoe dan ook. De tijd is zo zachtjes aan wel rijp voor extra vrijwilligers of voor financiering. Twee jaar terug hebben we dat al een beetje verkend, maar nu wordt het steeds relevanter. Punt is alleen: ook dat kost weer veel tijd. Keuzes, keuzes, keuzes. Maar hoe het ook zij: we liggen mooi op koers met al die Dronksites. Met dank aan iedereen.

Gerelateerd:

Update Middelburg Dronk: het grote doorpakken (2011)

Casebeschrijving Middelburg Dronk, deel 1: Inleiding en Ontstaan (2013)

De Casebeschrijving Project Middelburg Dronk op Slideshare (2013)

@

Reageer