clear

zoeken

search

Update Middelburg Dronk: het grote doorpakken

12 februari 2011

Over het leuke en interessante van Middelburg Dronk heb ik nu wel genoeg geschreven. We zijn nu in de fase beland dat we kunnen gaan ‘doorpakken’ op de namen die we tot op heden hebben verzameld en geloof me; dat zijn er al heel wat. Afgelopen week hebben we eens gekeken naar de techniek van de Wiki en moesten vaststellen dat het nog helemaal niet zo eenvoudig is om pagina’s mooi te maken. Als je een mooie Wikipediapagina als voorbeeld neemt ben je gewoon echt de Sjaak: men werkt daar met sjablonen binnen sjablonen. Daar wil ik niet te veel tijd aan besteden, want ik heb al genoeg te doen als het gaat om de inhoud. We streven nu dus vooral naar een wiki met een consistente pagina-indeling. In de loop van de tijd zullen we de bestaande artikelen bijwerken.

Ondertussen begint het met de input van derden echt te lopen. Fotograaf Jan Simonse schonk me een cd-rom  met 400 kroeggerelateerde foto’s uit 1974 en gisteren kreeg ik er nog een, met tientallen foto’s uit de jaren ’90 en ’80. Geniaal materiaal! Ik krijg ook steeds meer foto’s per mail toegezonden, heb een fotoalbum van Rock Desert in 1994 liggen om in te scannen, en zie dat ook steeds meer mensen zelf iets bijdragen op de Wiki. En dan te bedenken dat we ook nog een natte inloopmiddag moeten organiseren in de stamhut en dat er ook nog een rondje langs alle bestaande cafe’s op het programma staat. Oh ja, en misschien ook nog een sessie voor senioren, in het Zeeuws Archief.

Aan boeken en periodieken als bron ben ik ook nog nauwelijks toegekomen. De gedigitaliseerde PZC van 1972 t/m 2009 komt later dit jaar ook nog beschikbaar. Kortom, na zo’n 4000 wijzigingen aan de Wiki kan ik constateren dat het fundament er ligt. Nu kunnen we echt gaan beginnen.

Geniet ondertussen van de aanwinsten, bijvoorbeeld op Rooie Oortjes, De Klos, ‘t Hof van Zeeland, Tognog,  De Mug , De Reutel,  Bar American en Seventy. The best is yet to come!

Gerelateerd:
Gelanceerd: Middelburgdronk.nl
Update Middelburg Dronk
Middelburg Dronk: Update II
Middelburg Dronk: derde update
Middelburg Dronk bij Omroep Zeeland

@

Foto: Opening Rooie Oortjes in 1994

4 Reacties

  1. Nat schreef:

    Mis jou een beetje op de foto's bij Sev. Klopt ineens iets niet met dat interieur 😉

  2. Dat komt nog wel goed 🙂

  3. Pescador schreef:

    Leuke foto bij Bar A. Op foto 6 staan de zeer jonge gebroeders Slager met hun eerste bandje A no 1. De heren zijn nu ouder en wijzer en uiteraard al 15 jaar te bewonderen in Nuff Said.

  4. @Pesca: guitige koppies he 🙂 Heb het er even, ingekort, bij gezet.

Reageer