clear

zoeken

search

Cheffen.nl, een masculinair weblog

01 oktober 2007


Mensen komen niet zo vaak bij mij eten. Dat komt vooral omdat ik ze niet zo gek vaak uitnodig maar ik heb zo’n donkerbruin vermoeden dat er meer achter zit. Iets met eieren, geld en kiezen.

Ik ben namelijk geen Jamie Oliver. Ik schil aardappeltjes, maak een fijne salade en ik braad standaardvleesch en kook ook wel eens een macaroni. En daar weer tien varianten op. Meestal uit een potje. Een rijk gevulde soep uit blik. Dat werk.
Ik vind dat ik mezelf daar prima mee verzorg maar daarmee ben je beslist nog geen goed gastheer. Als ik bezoek heb bestelt men voor de zekerheid meestal een moddervette pizza.

Fair enough. Ik vecht als een leeuw. Ik heb me daar bij neergelegd. Over smaak mot je niet twisten.

De keer erop schuif ik echter met een grote grijns aan bij de vrinden die aantonen hoe het ook kan. Ik beaam het altijd. Heerlijke gerechten zijn het!

Ik houd dus wel van eten en kan het ook zeer waarderen als mensen zich wel verdiepen in de edele kunst van het koken.

Vanavond zond een van die gasten mij de URL van een blog waar ik van smulde: Cheffen.nl.

Daar kun je smakelijk om lachen. Of je nu van koken houdt of niet.

Bon Appetit!

@

11 Reacties

  1. Daan schreef:

    Je bent iig al verder dan ik… Ik koop reeds geschilde aardappeltjes en bij vlees braden staat er standaard teveel rook in de keuken. Fijn dat de pizzeria, de frituur en de shoarmatent op loopafstand liggen 🙂

  2. Boesje schreef:

    Ik geef je groot gelijk Ed. Stel je voor dat je zelf lekkerder kunt koken dan als je bij iemand uitgenodigd wordt. Dan vermoed ik dat dat tot gevolg heeft dat je voortaan met tegenzin bij iemand gaat eten als je uitgenodigd wordt. Dat kun je die ander toch niet aandoen.

  3. @ Daan: jij bent ook z’n ster 🙂 En Marco dan?

    @ Boes: en daar heb jij dan weer gelijk in 🙂

  4. Daan schreef:

    @Edwin: Hij kookt als er vrienden komen eten, zegt dat genoeg? 🙂

  5. Dat hangt ook een beetje van de vrinden af. Sommige lusten misschien graag friet met een knakworssie?

  6. Boesje schreef:

    En waar moet je anders om dobbelen dan om eten als je trek begint te krijgen tijdens een middag slobberen? Ali Baba moet ook aan zijn omzet komen.

  7. Dat is misschien nog wel het beste punt 🙂

  8. Luud.de.brouwer schreef:

    He Edwin,

    Voor wat menuvariaties moet je eens kijken op //www.bakkenmetbaard.nl. Kun je een bepaalde doelgroep goed mee bedienen.

    Luud

  9. Ook leuk 🙂

    Bedankt voor de tip Luud!

  10. Een Hema-fan schreef:

    Het menu was gisteren weer okidodki. Om half acht stipt zat deze persoon heerlijk te smullen van een twee uur eerder aangeschafte Hema-rookworst. En nu gaat het laatste deel van dezelfde worst heerlijk op brood met een beetje mosterd naar binnen als ontbijt. Zo kan en gaat het dus ook.

  11. Er gaat niks boven een stukje worst.

    Oud-Zeeuwsch gezegde ^^

Reageer