clear

zoeken

search

Modernist Cuisine: een boek om je vingers bij af te likken

03 april 2011

Het gebeurt me nog maar zelden dat een boekrecensie me hebberig maakt, maar vandaag ben ik de klos. In een bespreking van het evenement The Flemish Primitives, waarover ik in 2009 ook schreef, kwam ik een verwijzing tegen naar het hedendaagse equivalent van Escoffier: het prachtige naslagwerk Modernist Cuisine. Dit 6-delige boek weegt een kilootje of 20, telt 2.438 bladzijden met 1,1 miljoen woorden en bevat 3.216 foto’s en 1.522 recepten. Er is echter een klein probleem: dit nieuwe standaardwerk zal maar liefst 450 euro gaan kosten! Dan denk je toch nog wel even na, voordat je een sprintje naar de winkel trekt.

Maar waarom word ik, als ‘culinaire boer‘, nu hebberig van Modernist Cuisine? Wel, omdat het onderwerp me wel degelijk interesseert en ik veel zou kunnen leren van de inhoud van dit werk. Omdat het boek schitterend is vormgegeven en lyrische recencies krijgt. Omdat de website klopt. Omdat het een bijzonder boek is. Omdat je voor het geld nog net geen iPad kunt kopen. Smoesjes genoeg!

Meer lezen: 
Coolinary.be
Today Food
Incredible Edibles

@

4 Reacties

  1. Sybilla schreef:

    Whoa, dat wil ik ook wel! Prachtige uitgave 🙂

  2. GJ schreef:

    Van de ZES delen (dus inclusief het op plastic gedrukte kookboek) is de prijs lager! nl EUR 399,00! //www.jimminkboek.nl/DreamHC/Pagina216.html

  3. @f65e8a48e405e832bacd900c25055ecf Dank voor de tip!

Reageer