clear

zoeken

search

Amerikaanse bibliotheekvereniging investeert miljoen in gamingonderzoek

08 juli 2008


Goed nieuws op School Library Journal: De Amerikaanse bibliotheekvereniging ALA investeert een miljoen dollar in een onderzoek naar de invloed van gaming op geletterdheid.
ALA-directeur Loriene Roy stelt:

“Gaming is a magnet that attracts library users of all types and, beyond its entertainment value, has proven to be a powerful tool for literacy and learning. Through the Verizon Foundation’s gift, ALA’s gaming for learning project will provide the library community with vital information and resources that will model and help sustain effective gaming programs and services.”

Nu snap ik opeens dit plaatje van Jenny. Dat plaatje zag ik een paar dagen geleden in Netvibes maar de betekenis van die cheque drong niet meteen tot me door. Nu dus wel. Ik vind het een prachtig initiatief.

Ondertussen durf ik ook weer wat hoopvoller naar het gamen in de ZB te gaan kijken. Mijn oude plannetje voor een gamezone lag al twee jaar stof te vangen. Het is niet dat er geen draagvlak of ondersteuning voor dat plan is, het ontbreekt ons vooralsnog alleen aan de ruimte.
Afgelopen donderdag vergaderden we echter over gratis internet en besloten we het spel Runescape te blijven blokkeren, omdat de massale belangstelling hiervoor te veel overlast veroorzaakt voor andere gebruikers. Ik kreeg echter wel toestemming om een alternatief te bieden in het instructielokaal, waar ook 12 computers staan.

Er is natuurlijk wel toezicht nodig. Vooralsnog kunnen we binnen de formatie niet meer dan twee dagdelen vrijmaken. Laten we daar niet om treuren. Het is misschien het begin van iets moois. Ik hoop nog steeds dat de multimediale zone er ooit komt en zie nog steeds mogelijkheden als het gaat om Information Commons, Context Aware Gaming en een mogelijke koppeling met het Multimediapunt.

De eerste vinger heb ik alvast te pakken 🙂

@

Foto.

Reageer