clear

zoeken

search

Nederlandse versie Facebook concurrent voor Hyves?

16 mei 2008


Facebook is een van de grootste sociale netwerken ter wereld. Nadat een groep gebruikers maandenlang aan een vertaling heeft gewerkt is deze week is de Nederlandse versie van Facebook beschikbaar gekomen.

Gebruikers die Facebook vanuit Nederland bezoeken worden voortaan direct doorgelinkt naar de de NL-versie ervan. Gebruikers die al lid waren van de Amerikaanse site, kunnen de voorkeurstaal wijzigen via de accountinstellingen.

Deze stap zou er toe kunnen leiden dat Facebook een nog serieuzere concurrent wordt van Hyves. Facebook heeft in Nederland weliswaar een flinke achterstand op dat netwerk maar je kunt niet uitsluiten dat gebruikers overstappen nu de taaldrempel is weggevallen.

Ik heb al vaker te kennen gegeven dat ik niet erg gecharmeerd ben van Facebook als geheel maar wel graag de vele toepassingen van dat netwerk in de gaten houd. Er zijn er inmiddels al meer dan 22.000. Het interessante daarvan is dat je die als organisatie goed kunt aanwenden om je profielpagina dusdanig te pimpen dat het je doelgroepen aanspreekt. Die doelgroepen zitten soms namelijk wel al massaal op Facebook.

De mobiele versie van Facebook is ook in het Nederlands beschikbaar. Die heb ik nu maar eens gebookmarked op de Kaiser.

@

2 Reacties

  1. Karlijn schreef:

    Hmmm. Als ik goed kijk zie ik dat jij hier Edwin Mijnsbergen heet ipv Edwin van Mijnsbergen… Nu snap ik als Karlijn van der Lelij niet geaccepteerd werd, maar wel als Karlijn Doorduin:). Maar daar doe ik het natuurlijk niet voor… By the way, als ik Hyves mag geloven heb jij wel heel veel vrienden:)

  2. Maar dat is toch ook goed? Bij mijn weten heet ik overal Mijnsbergen want die ‘van’ hoort er echt niet tussen. Dat is me net iets te Duits.

    En wat betreft Hyves: ik noem dat liever contacten. 80% is redelijk passief, daar heb je slechts zo nu en dan contact mee. Een kleiner deel is heel actief. Net als de gewone agenda, als het ware.

    Maar Hyves vind ik leuk hoor, al veel verloren gewaande mensen mee hervonden 🙂

Reageer