clear

zoeken

search

Luisteren naar de mensen die je salaris betalen

10 februari 2008


Soms is het weekend ronduit gevaarlijk. Nietsvermoedend duik je ‘s middags even je stamcafé in om daar de kranten door te nemen en je tanden te zetten in een stinkcryptogram en zonder dat je het doorhebt beland je in een alcoholpolonaise en een bralestafette. Zo ook gisteren.

Op een gegeven moment vroeg een makker mij iets aan te geven. Sterker nog: hij beval het me. Ik reageer dan standaard met de kreet ‘Ah, de gebiedende wijs enkelvoud, daar ben ik dol op!’. Meestal verontschuldigen mensen zich dan maar dat was nu niet het geval. Deze kerel is voorman in de bouwwereld en diende me van repliek met ‘je moet gewoon luisteren naar de mensen die je salaris betalen’.

En geloof het of niet: met die kreet werd ik vanochtend wakker. Je kunt dan enerzijds stellen dat ik het niet zo goed aanpak, want beter word je wakker met een gezellige dame in je gedachten maar anderzijds: deze man voorzag me onbedoeld van het citaat van de week.

We zijn dienstverleners en zwaar gesubsidieerd. Dat krijg ik vaak voor mijn voeten geworpen. En wat hij zegt is eigenlijk gewoon waar:

We moeten luisteren naar de mensen die onze salarissen betalen!

Heerlijk die shit 🙂

Ik heb trouwens ook zwaar liggen grijnzen op de bank net. Ff op zondag 818 en verder checken op teletekst. Je moet toch even weten wat al die voetballende prutsers zoal klaarmaken. De tekstschrijver van teletekst is ronduit lyrisch vandaag en spreekt alleen in termen als ‘de lat geselen’ , de paal ‘teisteren’ en wat dies meer zij.

Als je gemoedstoestanden ook al terug kunt lezen op teletekst wordt de wereld wel erg menselijk, vind je ook niet?

Desksanddrumsandrockandroll!

@

free music

Afbeelding

11 Reacties

 1. Een beurshandelaar schreef:

  Zou die bouwvakker, laten we hem de initialen A.W. mee geven, je best wel eens meer mogen gaan betalen…

 2. Zekers!

  “de mens is veroordeeld om in de wereld nooit iets anders dan zichzelf aan te treffen”, Ton Lemaire

  🙂

 3. @ lalprins 2: Dat bennum! En ik vermoed zomaar dat hij daar niet mee akkoord gaat 🙂

  @ Marina: ook een hele mooie! Was het fijn op de Wadden?

 4. Jan Tweepuntnul schreef:

  Toen ik hierboven A.W. zag noemen moest ik denken aan Toonder:-)
  uit ‘de bovenbazen’ van Marten Toonder:

  Het is in de wereld ongelijk verdeeld; sommige lieden hebben niets en andere hebben alles. Wanneer men niets heeft, is het mogelijk om meer te krijgen – voor dat soort is het leven eigenlijk een pretje. Maar iemand die alles heeft, is nooit meer blij wanneer hij wat ontvangt. In plaats daarvan moet hij altijd bang zijn dat hij iets verliest, want dat is de enige mogelijkheid die er voor hem overblijft. Zulke stakkerds leiden een kommervol bestaan, gevuld met zorgen en kwalen – en het wordt tijd dat hun stille strijd eindelijk eens onverbloemd in het daglicht wordt gebracht.

  Dit is de geschiedenis van de bovenbazen, ook wel de bovenste tien genoemd. Om sterker te staan tegen de hebzuchtige wereld wonen ze in groepsverband in de Gouden Bergen, omringd door voetangels, klemmen en schrikdraad. Daar leiden ze een grauw en vreugdeloos leven, dat ze spannend proberen te maken door hun bezittingen steeds opnieuw onder elkander te ruilen.
  Zo kan men hier twee van het groepje in gemaakte joligheid aantreffen; Amos W. Steinhacker (die de olie en vijfnegende van de ritssluitingen bezit) en Nahum Grind van de motoren.
  ‘Ik weet wat,’ sprak de laatste. ‘Als jij me nu een kwart van de petroleum geeft, krijg jij alle fietsen.’
  De ander haalde echter de schouders op.
  ‘Waarom?’ vroeg hij vermoeid. ‘Ik vind er niets aan, NG! Het hangt me de keel uit. We hebben hier met zijn negenen Alles al en hoe we ook ruilen, er komt toch niets meer bij.’

 5. Mooi Jan!

  Ik heb nog nooit iets gelezen van Toonder. Dat moest ik ook nog maar eens doen dan!

 6. Daan schreef:

  Geen dank, winnen van Ajax is altijd leuk 🙂 Maar dat geldt, eerlijk gezegd, ook van Feyenoord en PSV.

 7. Het blijft lekker dicht bij elkaar zitten zo, Eindhoven even buiten beschouwing latend…

 8. Conny schreef:

  En Edwin als je dit dan weer plaatst naast het boekje over het uitleven van je talenten…..;)

 9. Ha Conny,

  Dan komt alles weer mooi samen he!

 10. En ik krijg nu de kans om wakker te worden met de stem van Shirley Bassey. Vet!

 11. Hoi Informatiegebruiker!

  Er zijn inderdaad wel slechtere stemmen om mee te ontwaken 🙂

Reageer