clear

zoeken

search

De betrokken gebruiker: ook de PZC wordt enthousiast

24 februari 2007


Terwijl professionals nog volop discussiƫren over de mate waarin je gebruikers moet toestaan te participeren in je diensten en producten of op je website, zie je ondertussen overal om je heen dat die bijdragen van klanten, lezers en gebruikers meer en meer de ruimte krijgen. Frankwatching had hier van de week al een aardige post over, met de titel Het licht onder de korenmaat.

Vandaag las ik in de gedrukte versie van de Provinciale Zeeuwse Courant dat de redactie van die krant ook zeer tevreden is met de inbreng van lezers. Er worden volop foto’s ingezonden en reacties verstuurd, inmiddels ook al ongevraagd. Van 2.0 wordt niet gerept. Hier is de titel eenvoudig ‘Lezersoproep slaat aan.’

Ik hoef denk ik niet uit te leggen dat ik zulke ontwikkelingen erg interessant vind. Ik blijf erbij dat we als bibliotheken ook gemeenschappen tot stand kunnen brengen. Ik zou zo graag willen roepen: ‘stuur maar op die foto’s!’, ‘voeg maar toe die beschrijvingen!’ ‘Vertel op, dat verhaal!’

De mensen vinden het heerlijk om gehoord, gezien of gelezen te worden…
En faciliteren is een eitje. Je weet tog?

@

Reageer