clear

zoeken

search

Bibliotheekinnovatie 22 februari 2007

21 februari 2007


*
Ik lees zojuist dat bibliotheekinnovator Blyberg stopt bij AADL. Over Blyberg heb ik al genoeg geschreven. Aan zijn nieuwe werkgever wijdde ik ook al eens een post. Grappig dat ik juist daar weer verwijs naar een post van John (van augustus 2006) waarin hij de loftrompet steekt over…de Darien Public Library. Het doet je afvragen of die post gedaan invloed heeft gehad op zijn aanstelling 🙂

**
Op Thingology een interessante post over tagging. De auteur vergelijkt het aantal tags van Library Thing met die van Amazon en vraagt zich af wat de oorzaak is van het feit dat gebruikers niet zo snel tags zullen toekennen aan items van derden. Ik doe dat zelf eigenlijk ook maar zelden: ik neem tenslotte al genoeg tags voor mijn rekening, her en der. Maar het is zonder meer iets om over na te denken als je bijvoorbeeld overweegt om gebruikers in de toekomst te laten taggen op je bibliotheeksite.

***
Ook de Hennepin County Library kwam al eens voorbij op zbdigitaal. Libraries and Librarians Rock wijst nu ook weer op deze vernieuwende bibliotheek en dan met name op hun ‘boekengemeenschap’ BookSpace. En dat is inderdaad een prachtig voorbeeld voor andere bibliotheken. Zo betrek je lezers op een soepele manier in je organisatie en collecties èn voorzie je ook nog eens in een online ontmoetingsfunctie.
Respect voor Hennepin!

****
Stephens wijst op een 2.0-vacature bij de Des Plaines Public Library. Leuke omschrijving!

Bovenstaande Netvibes-links hebben gemeen dat ze allemaal betrekking hebben op bibliotheekinnovatie in de Verenigde Staten.Dat mag de pret echter niet drukken. Het is zomaar een greep uit de feeds van gisteren maar als je ze snel achter elkaar leest krijg je het gevoel dat er van alles gaande is. Een lekker gevoel joh!

@

Reageer