clear

zoeken

search

M.I. Webwerk, de stand van zaken, oktober 2017

28 oktober 2017

Zelfs als ik het telefoontje maar 1% van de beelden laat pakken (willekeurig, uit de afgelopen tien maanden) genereert iOS alsnog een filmpje waar ik zelf met verbazing naar kijk. Ik ben al wat langer bezig met en voor Wij zijn De Stad – Middelburg​, en nóg veel langer met Middelburg Dronk​, maar dit jaar zijn er alleen nog maar meer Middelburgse dingen bijgekomen.

Tot augustus mocht ik bijvoorbeeld mensen interviewen voor Middelburg 800 jaar​. Sinds de zomer staat het op een wat lager pitje, maar ik doe nog steeds Twitter en Instagram. Middelburg Winterstad​ liep tot eind januari en gaat binnenkort weer van start. Voor Façade mocht ik afgelopen maand 15 mensen interviewen. Ook mooi, ook al was er niet veel tijd om dat uit te voeren. Plan Molenwater​ kwam er ook bij, in de loop van jaar, Cafe Tympaan​ en de Zeeuwse Volksuniversiteit​ bleven. En dan waren er nog die uit de hand gelopen geintjes M800 Horeca Battle​ en #WijzijnDeActie

Een stukje van dit alles zie je terug, in zo’n beeldselectie. Ik besef er zelf vooral weer even door hoeveel mensen ik ontmoette en sprak in die 10 maanden. Buitengewoon. Het was mooi, leerzaam, en vermakelijk, maar soms ook best intensief. Ik was altijd goed met namen, maar ik laat steeds vaker steekjes vallen. Ik krijg wekelijks tientallen vragen en verzoekjes. Dat vind ik altijd leuk, maar er zijn wel eens dagen dat ik het overzicht niet heb, eerlijk is eerlijk. Dan wil ik gewoon eventjes niets, behalve staren, vakantie, gamen of drinken. Daar moet je dan ook niet te veel op beknibbelen, vind ik 🙂

Vielen er ook dingen weg? Stootte ik ook zaken af? Toch wel.

Met de N8vdN8​ kijk ik alleen nog mee, en ook met Ik geef weg – Walcheren​ bemoei ik me nu bijna helemaal niet meer. Café Schuttershof​ is gestopt en Hof Rittenburg​ verkocht zo goed dat online media minder hard nodig bleken te zijn dan verwacht. Prima. Voor de Middelburgse & Veerse Bode​ schrijf ik af en toe een column, maar de meeste doet Rob. Uit het platform Open Bibliotheken (Bibliotheek 2.0) trok ik de stekker, na 10 jaar. Op mijn eigen blog Mijns Inziens schrijf ik alleen nog sporadisch.

Valt er iets te concluderen? Volgens mij niet. Het is nog steeds een soort vasthouden van de koers, met hier en daar wat bijsturing. Recht zo die gaat!

M.I. Webwerk 2017: de koers vasthouden

2 Reacties

  1. Peter schreef:

    Wat een mooie serie kiekjes Edwin. Het doet best wel wat al die betrokken mensen voorbij te zien komen en die blije gezichten. Je koers is een intrigerende, ik blijf het bijzonder graag volgen.

Reageer