clear

zoeken

search

Bibliotheek Vlissingen overgenomen door Zeeuwse Bibliotheek

25 januari 2017

Zeer gemengde gevoelens. De Zeeuwse Bibliotheek in Middelburg gaat, hoogstwaarschijnlijk, bibliotheek Vlissingen overnemen. Dat hing al veel langer in de lucht, maar nu is het voornemen uitgesproken in Vlissingen.

Ik werkte voor beide organisaties. Meer dan tien jaar in Middelburg, drie jaar in Vlissingen. Ik herinner me nog goed dat Kees Hamann ooit tegen me zei dat het sowieso best gek was dat Walcheren twee basisbibliotheken had, maar deze ontwikkeling heeft allerlei nare bijsmaakjes. Je denkt niet meteen aan krachtenbundeling of wenkende perspectieven als je dit leest, eerder aan verval en teloorgang, en dan met name van cultuur en leefbaarheid in Vlissingen.

Ik wens mijn oud-collega’s wijsheid en sterkte.

Nieuwe uitdaging II: Bibliotheekvernieuwing in Vlissingen

Foto: ZB 2009

Reageer