clear

zoeken

search

Nieuwe uitdaging II: Bibliotheekvernieuwing in Vlissingen

20 april 2010

Vorige week donderdag kon ik hier tevreden melden dat ik met ingang van mei voor een dag per week aan de slag ga bij Biblioosterschelde, vandaag kan ik daaraan toevoegen dat ik ook door de Bibliotheek Vlissingen ben benaderd, voor samenwerking op het gebied van bibliotheekvernieuwing. Directeur Kees Hamann was al net zo slagvaardig als zijn collega Jannie van Vugt. Voor Vlissingen werk ik op projectbasis, als zelfstandige. Het eerste project waarbij ik betrokken word is het project Wiki loves bieb, rondom de samenwerking met Wikimedia/Wikipedia, (misschien niet) toevallig ook nog een stokpaardje van me.

Vandaag heb ik ook mijn collega’s van de Zeeuwse Bibliotheek op de hoogte gesteld, via de mail. Omdat ik die mail naar iedereen stuurde kan ik hier ook wel een fragment opnemen. Dat schept ook weer een beetje duidelijkheid:

“Dag Allemaal,

[…]
Inmiddels ben ik wel gewend aan de nieuwe vooruitzichten, ook al is nog niet helemaal duidelijk wat ik ga doen. Ik kan in ieder geval melden dat ik deels als zelfstandige (ZZP) zal gaan werken en deels in loondienst. Vorige week ben ik tot een akkoord gekomen met BibliOosterschelde en Spui Vlissingen. Bij de eerste bibliotheek zal ik aanvankelijk 8 uur per week in dienst treden (tijdelijk, voor 2010) om me o.a. bezig te houden met nieuwe media en gaming, voor de bibliotheek Vlissingen ga ik werken op projectbasis (geen vaste uren, maar genoeg projecten). Ik was erg blij dat deze bibliotheken direct contact met mij zochten, want ik wil graag in Zeeland blijven wonen. Een groot deel van mijn werkzaamheden kan ik weliswaar vanaf thuis doen maar het is natuurlijk ook fijn om actief te kunnen blijven op de werkvloer, in een bibliotheek.

In die zin verlaat ik de ZB dan ook met een dubbel gevoel. Ik heb hier tien jaar lang met veel plezier gewerkt en ben dankbaar voor alle kansen die ik hier heb gekregen. Ik geef veel om ‘deze tent’ en vertrek daarom niet met een grote glimlach.

Diverse mensen hebben mij gevraagd of ik nog een afscheidsreceptie wil, maar daar zie ik vanaf. Ik houd wel van feestjes, maar in dit geval is het er toch niet helemaal de situatie naar. Een borreltje in de stamkroeg wil ik de mensen die daar niet van houden ook niet aandoen en een onderscheid maken tussen de mensen die daar wel en niet van houden slaat ook nergens op. Daarom vertrek ik op deze manier en zeg ik tegen iedereen die dat raar vindt: als je het leuk vindt om nog eens met me te kletsen weet je me te vinden. Dan kunnen we er altijd ‘nog eentje op nemen’. Zoveel verandert er tenslotte niet, we werken allemaal voor de Zeeuwse Bibliotheken. We komen elkaar misschien wel weer sneller tegen dan we hadden gedacht.

Rest mij te zeggen: Iedereen bedankt voor de samenwerking en de mooie momenten hier. Jullie zijn toch een kwart van m’n leven geworden 🙂 Daarom toch nog een flardje bombast. Kom er maar in, Vera Lynn.

Het beste!”

@

Foto Vlissingen

15 Reacties

 1. m@rlies schreef:

  Veel succes met je nieuwe uitdagingen Edwin! En dat het afscheid bij ZB een mooie herinnering mag worden.

 2. veerlet schreef:

  'k wens je een fijne 'wending' in je biblioleven… Succes met de nieuwe projecten !

 3. Tineke schreef:

  Gefeliciteerd!!

 4. Elly schreef:

  en jahoor, natúúrlijk gaat Edwin ook naar Vlissingen (zeg ik net tegen Jan) naar die andere jonge hond die de ZB liet gaan….
  proficiat en ik probeer nog even afscheid van je te komen nemen aan de balie,
  liefs Elly

 5. Christian schreef:

  Proficiat II 🙂

  En met dat wikiproject komt het nu prima in orde!

 6. Lourenza schreef:

  Welkom in onze bieb!

 7. schrijverdezes schreef:

  Ik moet eerlijk bekennen dat ik wel eens even gedacht heb: gaat dat allemaal wel goedkomen? Geheel ten onrechte blijkt nu (en ik had natuurlijk ook beter kunnen weten). Veel succes gewenst! De bibliotheekwereld mag blij zijn dat je er inwoner van blijft 😉

 8. poulus schreef:

  Gefeliciteerd Edwin!

 9. rob schreef:

  Quod licet jovi non licet jovi.

 10. Van harte Edwin! De Vlissingse Bieb timmert goed aan de weg en het wordt vast leukl om daar aan mee te timmeren!

 11. Bedankt allen, wederom. De toekomst krijgt weer gestalte. Meedenkend en -timmerend in de voetsporen van voorgangers. Way to go!

 12. He, wat leuk. De bieb in Vlissingen is gaaf (heb er een dagje kunnen rondneuzen). En Kees Hamann lijkt me een leuke baas. En dan heb ik het nog niet gehad over de leuke mensen die er werken, zoals Lourenza en Karolien. Gefeliciteerd dus! 🙂

 13. Ik herinner me ook nog een video van jouw hand. Toch? Een interview met Kees?

  Dank je!

 14. Bas schreef:

  Gefeliciteerd Edwin met je nieuwe klussen. Ik hoop natuurlijk dat je werk niet tot het Zeeuwse beperkt blijft (al is het daar prettig wonen weet ik van familie van mij) maar dat de hele bibliotheekbranche van jou kan blijven genieten op de één of andere manier.
  Succes en veel plezier in je nieuwe werkomgeving.

 15. Festina Lente schreef:

  Oké dan, gaat lekker!

Reageer