clear

zoeken

search

Gezocht: apparatuur om oude videobeelden te digitaliseren

01 april 2016

We krijgen, voor Middelburg Dronk en Wij zijn De Stad, steeds vaker oude, bewegende beelden van mensen, zoals dit filmpje van de MarktĀ in Middelburg, in 1977. Dat filmpje kregen we op DVD en konden we dus rippen, maar het gebeurt ook regelmatig dat mensen aangeven beelden te hebben op VHS of zelfs 16 en 8 mm. We hebben echter helaas geen apparatuur om die beelden te digitaliseren en ook geen geld om dat te laten doen. We zouden natuurlijk best willen dat een archief, bibliotheek of museum zoiets zou faciliteren (zoals in Washington bijvoorbeeld, waar men een ‘Memory Lab’ inrichtte), maar we hebben nog niets gehoord over plannen in die richting.

Daarom onze vraag: is er iemand die zulke apparatuur wel heeft en zo nu en dan beschikbaar wil stellen? Het is misschien nogal wat, maar bedenk: je maakt er best veel mensen blij mee. We horen het graag, als je een goede tip hebt!

Reageer