clear

zoeken

search

Delpher uitgebreid met drie miljoen krantenpagina’s

18 april 2016

Mooi hoor: Delpher.nl is wederom uitgebreid. Deze keer met drie miljoen krantenpagina’s:

Er zijn drie miljoen krantenpagina’s toegevoegd aan Delpher. Deze bestaan uit het NRC Handelsblad (1970-1995), het Algemeen Handelsblad (1875-1909) en ruim zeventig regionale titels, onder andere uit Twente, Brabant, Limburg en Groningen. Van het NIOD is een verzameling opgenomen van 450 zogenaamde “overgangsbladen” (kranten die verschenen vlak na de bevrijding in mei 1945). Ruim twintig krantentitels zijn geheel nieuw voor Delpher, het overige deel zijn aanvullende jaren van titels die al in Delpher zijn opgenomen. Van deze release is een overzicht beschikbaar.

Ook op het gebied van functionaliteiten wordt Delpher nog steeds doorontwikkeld. Het is fijn om te constateren dat er wordt meegedacht met de gebruikers. Eerder maakte ik al gretig gebruik van de bijzondere optie om zoekacties te beperken op alleen illustraties met onderschriften, vanaf nu kun je ook filteren op de recent toegevoegde titels. Dat scheelt echt heel veel onnodig grasduinwerk!

Gerelateerd:

Delpher.nl in 2015: ruim 40.000 nieuwe full-text boeken
Delpher.nl: een pluim voor de Koninklijke Bibliotheek en partners

Afbeelding: Jubilerend Middelburg heeft goede vooruitzichten, in Algemeen Handelsblad van 16 juni 1967. Het vieren van het 750-jarig jubileum van de stad mocht niet al te veel kosten…

Reageer