clear

zoeken

search

Tijdreizen door Zeeland met de oude kaarten van Geoweb

11 december 2013

Het werkt niet zo soepel als Google Maps en je moet er even voor gaan zitten voordat je doorhebt hoe het werkt, maar de nieuwe dienst van het Zeeuws Archief en de Provincie Zeeland is wel een mooie aanwinst. Een citaat van de Facebookpagina van het Archief:

Hoe zag Zeeland er vroeger uit? Wat stond er vroeger op de plaats waar mijn huis staat? Met een paar klikken met de muis van de computer kan iedereen nu de historie van een Zeeuws perceel – van huis tot weiland – tot vijf eeuwen terug op oude kaarten zien. In samenwerking met de Provincie Zeeland stelt het Zeeuws Archief de van georeferentie en vectorisatie voorziene, historische kaarten digitaal via internet beschikbaar. Lees meer op de website van het Zeeuws Archief.

 Gerelateerd:
Voorgoed vertrokken: een Meet & Greet met Middelburg Dronk tijdens de Dag van het Zeeuws Archief
23 dingen bij het Zeeuws Archief en het geheim van de timmerfabriek in Vlissingen
De nationale tuinontwerpdag in de Zeeuwse bieb

@

Reageer