clear

zoeken

search

Gelanceerd: Veere Dronk

05 december 2013

Het plan lag er al langer, maar nu zijn we er ook echt mee begonnen: na Middelburg Dronk en Vlissingen Dronk hebben we nu ook Veere Dronk gelanceerd. Met Veere doelen we op de 13 kernen van de Gemeente Veere. Op die site gaan we dus de (geschiedenis van) de horeca van dorpen als Westkapelle, Zoutelande en Domburg in kaart brengen.

Het is een enorme klus, maar we zijn blij dat we straks het hele eiland Walcheren dekken (Joke van Vlissingen Dronk gaat zich ook ontfermen over Souburg, Ritthem en Abeele). Vooral Rob van Hese zal zich gaan toeleggen op de gemeente Veere, maar hij blijft natuurlijk ook betrokken bij al dat moois over zijn eigen stad. Edwin assisteert, maar houdt de focus op Middelburg. Thomas Filius doet het technisch beheer van alle 3 de sites.

Morgen in de PZC een interview met Rob en Edwin, aangevuld met de eerste ‘Middelburg Dronk-column’. Die gaan we wekelijks, om en om, verzorgen op de vrijdagen. Op termijn hopen we leuke verhalen te kunnen brengen over geheel Walcheren.

Heb je input voor Veere Dronk? Laat het ons weten. Of het nu leuke foto’s zijn van Cheesy, of van de Gouwe Geit in Hrieps. Alles is welkom. Er komen ook Facebook- en Twitteraccounts aan, maar je kunt ook hier reageren, of via veere@dronk.org.

Gerelateerd:
Casebeschrijving Middelburg Dronk, deel 7 (slot): de toekomst
Vanaf november: een column voor Middelburg Dronk in de PZC
Middelburg Dronk: de mooie verhalen van Rob van Hese

@

Op de foto uit de Beeldbank Zeeland: het plaatsen van de ARM 17 in Zoutelande, in 1961. Dat schip was de basis voor de Botterbar.

Reageer