clear

zoeken

search

Zongen de Kecks Zeeuws Meisje in Leeds?

04 april 2013

Ik snap het altijd wel, als iemand zegt geen behoefte te hebben aan de massaliteit en commercie van Facebook, maar aan de andere kant vind ik dat er wel érg vaak de nadruk wordt gelegd op de ‘duistere’ kanten van het platform. Als je afstemt op de juiste kanalen is het een fantastische plek om kennis te delen en informatie te vergaren én een fijne bron voor vermaak en nostalgie.

Neem nu bovenstaande concertposter, uit 1981. Dat is er eentje voor de liefhebbers uiteraard, maar bij die liefhebbers schudt die poster dan wel meteen het voorstellingsvermogen door elkaar.Wat een wild avondje moet dat geweest zijn! Ik werd zelf vooral getroffen door de vermelding van de Tröckener Kecks in deze line-up. Ik weet niet zoveel van die band, maar wel dat ze ooit begonnen als punkband. Ik weet echter niet beter dan dat Rick de Leeuw altijd in het Nederlands heeft gezongen. Wat deden ze dan in vredesnaam tussen het al dat geweld van G.B.H. en The Exploited? Stonden ze dan gewoon Zeeuws Meisje te zingen voor een zaal vol Engelse Punks?

Oude concertreviews en krantenartikelen geven vooralsnog geen antwoord op m’n vraag. Ik zie wel dat Nederlander H. Hellinga die avond zes geweldige kiekjes maakte. Eigenlijk is het ook helemaal niet belangrijk dit, maar als ik eenmaal een vraag heb wil ik toch ook wel graag een antwoord. Dat is een afwijking die koester. Ik heb die vraag dus voorgelegd aan een expert, een oude punk uit Salford. Vragen is het nieuwe zoeken al een paar jaar, tenslotte, en ach, als hij het ook niet weet omhels ik gewoon dat credo van de Kecks zelf: de jacht is mooier dan de vangst.

@

Foto: R. Hellinga op Flickr

Reageer