clear

zoeken

search

Video Omroep Zeeland: over Middelburg Dronk en andere historische websites

27 november 2012

Vandaag besteedt Omroep Zeeland aandacht aan Middelburg Dronk en aan andere websites over de lokale en regionale Zeeuwse geschiedenis. Het filmpje is nu al te bekijken op de website van de omroep. Ik citeer:

MIDDELBURG – Er komen steeds meer lokale geschiedenis websites in Zeeland. Twee jaar geleden startte Middelburg Dronk, een website met ruim 800 cafés uit het heden en verleden van Middelburg.De afgelopen twee jaar is de website Middelburg Dronk al ruim twee miljoen keer aangeklikt. De site bevat veel foto’s, informatie en sterke kroegverhalen. De makers halen hun informatie van verschillende archiefsites, maar duiken ook zelf de archieven in op zoek naar nieuw materiaal. 

Bedenker
Bedenker van de website is Edwin Mijnsbergen uit Middelburg. Hij kwam met het idee om een aantal cafés in kaart te brengen. Maar de hobby liep uit de hand. Intussen lijkt de site een complete encyclopedie van de Middelburgse horecageschiedenis.

Meerdere sites
Middelburg Dronk is niet de enige site over lokale geschiedenis. Hart van Vlissingen, Rondje Goes, Ik ben Zierikzeeënaar als…, zijn allemaal sites die voorzien in een behoefte aan regionale geschiedenis. Vanwege het succes van Mddelburg Dronk is nu ook Vlissingen begonnen met een site over de geschiedenis van zijn cafes.

Bedankt Mark!

@

1 Reactie

Reageer