clear

zoeken

search

Geluk is een oude foto

15 oktober 2012

De website Ga het na maakte vrijdag bekend dat een collectie van 370.000 foto’s van uitgeverij De Spaarnestad is gedigitaliseerd en via de site beschikbaar is gekomen. Omdat ik al regelmatig foto’s van die uitgeverij was tegengekomen verwachtte ik niet veel nieuws aan te treffen, maar dat bleek een misvatting. Toen ik de database doorzocht op de zoekterm ‘Middelburg’ (en die zoekactie beperkte tot de bewuste collectie) kreeg ik bijna 250 schitterende historische foto’s in beeld die ik nog niet kende.

Van zulke aanwinsten werd ik altijd al blij, maar sinds ik mijn hart heb verpand aan dat ene project laat ik alles vallen waar ik mee bezig ben zodra ik lucht krijg van beelden die ik nog niet ken. Ik verander dan in een soort robot die een zoekroes ervaart. Tijd en ruimte doen er dan niet meer toe. Details wil ik dan alleen nog maar! Verhalen! Achtergrondinformatie!

Het interessante van deze collectie is dat veel metadata ontbreken. Geen namen, jaartallen of andere data. Ze zijn ooit in Middelburg genomen, dat is wat men weet. Ik heb dus ook nog geen flauw idee waar bovenstaande foto precies is genomen, maar ik vind ‘m zo mooi dat ik ‘m per se wil koppelen aan de drinkgeschiedenis van de stad. Met een beetje fantasie moet dat vast wel lukken. Er was toch bij vrijwel iedere tramhalte een kroeg te vinden vroeger? Nou dan!

Is het heel raar dat ik gelukkig word, van dit soort flauwekul?

@

1 Reactie

  1. Marina Noordegraaf schreef:

    Something Old – Something New – Something Borrowed – Something Blue

    Iets 'nieuws' dat jou verbindt met je afkomst én waar jij vervolgens iets aan mag toevoegen; je eigen draai aan mag geven naar jouw toekomst zodat het verleden de plek krijgt die haar toebehoort. Volgens mij is dat geluk. En als het dat volgens mij niet was, ook lekker belangrijk. Want jij bepaalt of je gelukkig wordt van iets, mijns inziens 😉

Reageer