clear

zoeken

search

Nu ook online winkelen met Google

03 mei 2011

Vanaf vandaag kunnen we rechtstreeks webwinkelen met Google Shopping. Erwin Boogert schrijft onder meer:

Critici stellen dat Google met die praktijk schermruimte pikt van bedrijven die met veel moeite een degelijke positie in de organische zoekresultaten hebben verworven. Een deel van hen zal zijn positie op de eerste pagina met zoekresultaten aan Google zelf moeten afstaan. Sommigen vrezen dat ze daardoor vaker naar Adwords zullen moeten grijpen en dat, daardoor, de prijs per klik stijgt. Shopping is langer actief in Amerika en Engeland. Vorig jaar ging de dienst in Frankrijk van start, nu volgen Nederland, Spanje en Italië. Het is nog niet bekend welk effect de lancering van Google Shopping heeft op sites als Kieskeurig.nl, Beslist.nl of Tweakers Pricewatch.

Ik vermoed dat het effect op de genoemde sites groot zal zijn. Met Google werken we toch al massaal en het aantal zoekresultaten is nu al enorm, zo lijkt het. Ik probeerde 6 zoektermen, van vergiet tot dakpan: allemaal raak.

@

2 Reacties

  1. Bestond er niet al zoiets? Google Product Search, Froogle of iets soortgelijks? Heb het alvast is uitgetest en het is precies toch nog meer een alpha dan een demo, … als je he tmet de Gmail beta fase vergelijkt toch. Ben wel benieuwd hoe het er zal gaan uitzien en welke meerwaarde het met zich meebrengt.

  2. Ze zijn er inderdaad al langer mee bezig. Dat Froogle herinner ik me ook nog vaag. Maar nu zet het dan toch door, de eerste integratie in de gewone zoekresultaten is ook al een feit…

Reageer