clear

zoeken

search

Waarom niemand gebruiksvoorwaarden leest

02 februari 2011

Bekentenis: ik heb nog nooit een pagina met gebruiksvoorwaarden volledig gelezen. Documenten met daarin het privacybeleid van een website ook al niet. Iets zegt me dat ik daarmee geen uitzondering ben. Of doe jij dat wel, die documenten aandachtig lezen?

@

Via Mashable

5 Reacties

  1. Bas schreef:

    Waarschijnlijk de belangrijkste reden om dat soort dingen door te klikken is, dat we er weinig last van hebben. Het is als met de kleine lettertjes van de verzekeringspolis, je merkt het pas als je schade hebt die niet verzekerd blijkt te zijn.
    Zolang je er geen last van hebt, skip je de gebruiksvoorwaarden, is ook mijn ervaring.

  2. @Bas: daar heb je gelijk in. Maakt meteen dat ik denk dat het best interessant is om ze eens wel door te nemen, en dan weer samen te vatten in opmerkelijke bevindingen, in een blog. Misschien ga ik er toch nog eens voor zitten, ooit.

  3. zomer65 schreef:

    bij mij is het afhankelijk van de tijd die ik heb, en of er kort geleden aandacht is geweest voor privacy etc in de media. En mijn reisbescheiden lees ik wel altijd goed door 😉

  4. Daan schreef:

    Haha, toevallig laatst weer omdat ik mijn account wilde opzeggen bij //www.detrotsvanhetzuiden.nl In de voorwaarden daar staat namelijk dat je je account op elk moment kunt opzeggen maar ze geven je niet de mogelijkheid om dat zelf te doen. De beheerder en Roda JC antwoorden niet op vragen en uiteindelijk is het me via Twitter gelukt om met iemand in contact te komen en die heeft het verwijderd. Niet zo heel WEB 2.0 maar ja, ik heb wel weer eens aandachtig de voorwaarden gelezen en me gerealiseerd dat je daar blijkbaar ook niet meer vanuit kunt gaan…

  5. @Erna: reisbescheiden zijn alweer stukken interessanter inderdaad 🙂

    @Daan: dat is wel een mooi voorbeeld. Als je klem komt te zitten kijken wat er eigenlijk over geschreven staat. Dat ze zich er dan niet aan houden is eigenlijk best kwalijk. Sue'em!

Reageer