clear

zoeken

search

Middelburg Dronk: derde update

19 januari 2011

Middelburg Dronk heeft nog steeds mijn aandacht. Ik sla wel eens een weekje over, maar elke keer als ik er weer even iets aan wil doen zit ik meteen weer uren te rommelen op de Wiki. Het zijn dan vaak de details die het meeste tijd kosten. Neem nu de categorieën. Tijdens mijn opleiding informatiemanagement heb ik natuurlijk wel het een en ander geleerd over relaties in een database, maar nu loop ik toch wel aan tegen het adagium dat ‘iedere database zo goed is als de gegevens die erin worden gestopt’. Het is toch ook wel handig om op tijdperk te kunnen zoeken en als je eenmaal bent begonnen aan de categorieën Eigenaars en Medewerkers, om dwarsverbanden inzichtelijk te maken, dan weet je dat je de klos bent.

Over de Klos gesproken: afgelopen zondag leende Hayo van Kaffee ‘t Hof mij twee prachtige fotoalbums van  de kroeg die daar begin jaren ’80 zat. M’n lief was zo attent om een selectie van dertig foto’s voor me te scannen, die staan nu op de Wiki. Om zulke foto’s en verhalen is het me nu te doen. Neem nu de man op bovenstaande foto: in de jaren ’80 collecteerde hij plichtsgetrouw iedere zaterdagavond in alle cafés van Middelburg. Die man was zo vriendelijk dat je altijd wel iets in zijn bus mikte, zelfs als je maar weinig te besteden had. Dat was een kwaliteit die zelfs de grootste rotzakken enorm konden waarderen. Als je dan zo’n foto ziet gaan je gedachten automatisch terug naar Meccano en andere gelegenheden uit die periode.

Maar vrees niet: er is nog ongelooflijk veel hobbywerk te doen. Aan de meeste van de inmiddels 205 pagina’s is nog vrijwel niets gebeurd. Er zijn nog honderden open eindjes. En hoe bemoedigend het ook is dat er inmiddels meer dan 40 mensen zich geregistreerd hebben voor de wiki: ik weet dat ik het grootste deel zelf zal moeten tikken.

Dat vind ik helemaal niet erg (natte inloopmiddagen voor de boeg, afspraakjes voor intervieuws, nog een grote kroegentocht – met laptop- te plannen, maar het maakt wel dat je minder toekomt aan het zelf speuren in krantenbanken en andere bronnen, het mooier maken van de website (met alle beperkingen van MediaWiki), enz. Dit is wel wat anders dan een beetje bloggen; dit is zo’n project waar je een beetje een freak voor moet zijn.

Dat is dan bij dezen andermaal geconstateerd: ik ben een beetje een freak 🙂

Gerelateerd:
Gelanceerd: Middelburgdronk.nl
Update Middelburg Dronk
Middelburg Dronk: Update II
Middelburg Dronk bij Omroep Zeeland
Middelburg dronk helemaal niet (zo veel)
Beronicius, de dichtende Middelburgse schoorsteenveger

@

8 Reacties

  1. Nat schreef:

    Daar was al geen twijfel over…

  2. Dat doet me deugd 🙂

  3. Bartwatching schreef:

    Die Leger Des Heils soldaten zien er toch ook overal hetzelfde uit. Ik zou zweren dat hij ook in Heerlen rondloopt 🙂

  4. Henk schreef:

    O ja, de Klos. Daar kon je behalve drinken ook lekker eten voor weinig geld. En de altijd vrolijke (NOT!) Rinus kon zo lekker zuchten als je iets bestelde.
    De heilsoldaat heeft van mij overigens nooit een cent ontvangen. Ik vond het altijd bijzonder irritant om tijdens het stappen gestoord te worden door collectanten, en het ging met uiteraard veel te ver om homovijandige organisatie (althans toen, ik weet niet hoe het nu zit) als het LdH te sponsoren.

  5. @Bart: lol. Uniformen zijn ideaal, wat dat betreft. Overigens: toen deze meneer overleed kreeg hij ook een opvolger. Die was ook vriendelijk, maar heel anders. Haalde veel minder op en stopte al vrij snel. Dat moet echt bakken vol muntjes gescheeld hebben…

    @Henk: is die krullebol dan Rinus van 't Hoofd? En die vrouw daarbij Loes? Er stond bij sommige foto's iets over Kreta en ik weet dat zijn voorganger Aad Bosman daarheen vertrok. Zij dan later ook?

    En van die heilsoldaten in de kroeg: helemaal met je eens, maar dat was nu juist zijn kwaliteit vond ik: hij was niet irritant, net zo min als die Frans van de Mug, die altijd pennen en lucifers verkocht voor een duppie. Ik denk er met een glimlach aan terug….maar dat zal de leeftijd wel zijn *kuch*

  6. Henk schreef:

    Volgens mij is dit Rinus, maar ik weet het niet helemaal zeker. Zijn er geen andere fotoviewers beschikbaar waarmee je vooruit en terug kunt bladeren?

  7. Festina Lente schreef:

    Jij een freak? Hoe komen ze erbij??

  8. @Henk: ook niet wat je noemt een lachebek.
    MediaWiki is weinig flexibel met widgets. Kan zijn dat er een is, maar ik heb 'm nog niet gevonden. Staat ook nog op program. Dit is een gallerijcode, meer weet ik ook nog even niet. Sorry.

    @Festina: geen flauaauauauaw idee.

Reageer