clear

zoeken

search

Update Middelburg Dronk

07 december 2010

Ik heb me heel wat op de hals heb gehaald met het hobbyproject Middelburg Dronk. Ik was al afgeweken van het oorspronkelijke plan, het schrijven van een lange serie blogposts, maar het lijkt erop dat plan B, een Wiki, toch ook iets te hoogdrempelig is. Ik wist al dat de meeste Wiki’s pas succesvol worden als ze al genoeg tekst en beeld bevatten, maar het wordt me nu wel duidelijk dat mensen liever vertellen, mailen of twitteren, dan dat ze zich aanmelden op een website en zelf op ‘bewerken’ klikken. Dat verklaart waarschijnlijk ook waarom het aantal bijdragers aan Wikipedia al jaren stagneert.

Maar: de gebruiker heeft altijd gelijk. Daarom ga ik toch zelf iets meer doen dan ik van plan was. Ik zal op termijn eens een paar ‘natte inloopmiddagen’ in de kroeg houden. Dan ga ik gewoon met de laptop aan tafel 1 in mijn geliefde stamhut zitten en zal ik mij als een ware tikgeit storten op het vastleggen van stoere verhalen, gekke gegevens en saillante details. Waarom ook niet? Ik ben er meestal toch.

Ik ga ook eens een middagje of twee uittrekken voor wat onderzoek in het Zeeuws Archief en de Zeeuwse Bibliotheek. Daar moet ook een hoop te vinden zijn. Ik heb ook al een toezegging dat ik rechtenvrije afbeeldingen uit de Beeldbank Zeeland gratis mag gebruiken, in hoge resolutie. Een aantal mensen heeft al laten weten op de zolder op zoek te zullen gaan naar mooie plaatjes.

Aan de website zelf moet ook nog het een en ander gebeuren. Het logo moet er nog op en de zoekfunctie werkt slecht. Daar zal Thomas Filius zich nog over buigen, hij waakt over ‘de achterkant’ van de Wiki.

Maar de pagina met voormalige kroegen groeit gestaag en de eerste voorbeeldpagina (Meccano) is aangemaakt. Op naar fase twee: het vullen van de Wiki.

@

12 Reacties

  1. Nat schreef:

    Telt Xenon ook als kroeg of was dat toch meer een discootje?

  2. fietsfreak schreef:

    Heb weinig te melden, maar die 'natte inloopmiddagen' bevallen mij wel! En als er wat in zit..wie weet wat er nog boven komt. Proost

  3. @Nat: die heb ik er inmiddels ook bijgezet. Ik doe nu toch ook maar discotheken en jeugdsozen, omdat er daar niet heel veel van waren, maar er wel uitgaansnostalgie aan verbonden is. Restaurants doe ik dan weer niet.

    @Johan: Je bent van harte welkom 🙂

  4. arda schreef:

    Ik dronk 40 jaar geleden wel 's een milkshake bij 'Conny' (of 'Conny's?), maar zag die niet op je wiki staan… Is dat omdat ze daar alleen maar milkshakes schonken? Het is helaas mijn enige ervaring met het M'burgse horeacaleven. Maar dat kan altijd nog veranderen natuurlijk 😉 Franca Treur schrijft in Dorsvloer vol confetti trouwens ook over een M'burgs café, of mag literatuur niet?

  5. @Arda: bij mijn weten is dat een soort lunchroom. De scheidslijnen zijn wat dunnetjes, want er staan nu wel een paar jeugdsozen bij, maar geen restaurants.

    Benieuwd over welk cafe Treur het dan heeft!

  6. arda schreef:

    Ik zoek het voor je op, maar dat duurt even want ik heb zelf het boek niet. Jammer van Conny's, ik vond destijds een milkshake al heel wat 😉

  7. @Arda: ik vond een afbeelding in de Beeldbank Zeeland. Daar stond bij 'wethouder opent restaurant Conny's aan de markt in Middelburg'.

    Maar wel puike milkshakes, dat geloof ik zo. Volgens mij is de ijskraam op de markt nog steeds van die familie?

  8. Wilma schreef:

    In mijn jeugd, lang gelden, zat op de Rouaansekaai cafe de Jager of Het Jagertje. Het cafe zat in het pand naast drukkery Meulenberg, waar nu het kinderdagverblijf zit.

  9. arda schreef:

    Dankje, leuk, ik ga die foto opzoeken.
    Dat weet ik natuurlijk ook niet, van die familie 😉 Het heeft wel veel indruk op me gemaakt dat ik daar zat (waarschijnlijk voor het eerst in een 'café' en met m'n eerste echte vriendje, een M'burger!), maar ik heb niet bijgehouden wat er verder met de zaak gebeurd is. Of die milkshake lekker was weet ik ook al niet meer, ik vond het vooral nogal bijzonder om hem daar, in dat gezelschap, te drinken.

  10. @Wilma: die heb ik volgens mij nog niet! Is dat toevallig dezelfde zaak waar je weg werd gestuurd als je vloekte? Een vriend vertelde daarover, maar ik dacht dat dat op de punt zat. De naam ervan ben ik vergeten even.

    @Arda en zo hoort het! Nostalgie heeft vaak te maken met de goede herinneringen die je persoonlijk koestert. Daarom heb ik die jeugdsozen ook maar toegevoegd. Met drinken had dat maar beperkt van doen, met gezelschap des te meer 😉

  11. Wilma schreef:

    Geen idee of je daar mocht vloeken. Ik mocht niet in het cafe komen

  12. Haha, goed dat je het dan ook niet gedaan hebt. Dat was voor mij altijd reden om het extra te willen 🙂

Reageer