clear

zoeken

search

Points of Control: de Interneteconomie als potje Risk

13 september 2010

Risk was en blijft een van de mooiste bordspelen ooit. Door dobbelsteengeluk goed te combineren met strategisch inzicht verover je stap voor stap de landen die je nodig hebt om je opdracht te vervullen. Als alle spelers nog aan het spel deelnemen moet je soms compromissen sluiten, of zelfs samenwerken, om je doel te bereiken.
Als jij groter en sterker wordt dan de rest, ben je de gebeten hond en kun je aanvallen van alle kanten verwachten. Als je klein bent houd je je koest, en probeer je in de luwte van de strijd te hergroeperen en je legers weer te versterken, om in het ultieme geval, twintig beurten later, alsnog met een grote grijns een dolk in de rug te steken van de kameraad die eerder besloot dat jij voorlopig toch niet gevaarlijk zou zijn. Risk is een prachtvariant op het aloude Landverovertje.

De interneteconomie heeft wel iets weg van Risk. Google is de grote jongen, dus de gebeten hond. Maar de andere spelers zijn ook slangen, en weten waar en wanneer ze moeten samenwerken.

Points of Control -The Battle for the Network Economy visualiseert de status quo van dat grote spel op een interessante manier. Ook hier krijg je een grote landkaart voorgeschoteld, met gebieden als ‘Land of Search’, ‘Cliffs of Media Access’ en ‘Land of Identity’. Als je op de knop ‘Movements’ klikt krijg je de troepenbewegingen in beeld. De knop ‘comments’ activeert de opmerkingen van de toeschouwers.

Mooi en vermakelijk.

@

2 Reacties

  1. Sjiek hoe ze twee of meerdere formaten zo weten te combineren. 't Zijn het soort spelletjes dat ik wel in een 23 dingen opleiding zie opduiken 🙂

  2. Visueel werkt altijd goed, het spelelement wellicht nog beter. Waarom ook niet?

Reageer