clear

zoeken

search

Hoe British Library geluiden op de kaart zet

09 september 2010

Je gebruikers laten participeren in projecten hoeft helemaal niet moeilijk te zijn, maar in de praktijk zie je toch vaak dat het jaren duurt voordat zoiets van de grond komt. Of het komt nooit van de grond, dat kan ook. Maar goed voorbeeld doet volgen. Daarom: The UK SoundMap van British Library: een leuke mash-up rondom opgenomen geluiden. Op het weblog van Programmable Web lees je er meer over.

Terloops denk ik aan Walter de Rochebrune, die als hobby’s gene zijde, gaten en geluiden had.

Gerelateerd:
Bibliotheek van verdwenen geluiden
Vul het gat: een knap staaltje gebruikersparticipatie
De verhalen van je klanten faciliteren: Columbus Neighborhoods
Oproep: video’s plaatsen op Wikipedia
The Wisdom of Crowds: 53.000 fans sparen voor eigen voetbalclub

@

2 Reacties

  1. Bas schreef:

    Ik vind zo'n geluidenkaart wel een heel goed idee. De mogelijkheden zijn eindeloos juist om iets plaatselijks te doen. Ik denk ook dat het wel gewaardeerd wordt door inwoners die natuurlijk op zoek gaan naar geluiden die zij herkennen, maar misschien ook leuk voor toeristen als kennismaking met een dorp of stad.

  2. @Bas: denk ik ook inderdaad. In Zeeland zijn er al best veel van zulke initiatieven geweest, bijvoorbeeld interviews met oude Zeeuwen. Die zou je ook mooi voor dit soort toepassingen kunnen gebruiken, maar er zijn ook in dat geval altijd nog rechtenkwesties. Misschien toch beter om het de mensen dan zelf te laten doen. Dan bouw je het gebruiksrecht gewoon meteen in met creative commons als randvoorwaarde…

Reageer