clear

zoeken

search

Gelezen: The Wikipedia Revolution

07 juni 2010

Misschien heeft Stefaan Werbrouck wel gelijk als hij zegt dat Andrew Lih niet echt objectief is in zijn boek The Wikipedia Revolution, maar mij is dat nauwelijks opgevallen. Sterker nog: ik vind juist dat Lih veel moeite heeft gedaan om ook de opvattingen van de criticasters van Wikipedia te belichten en uitgebreid in te gaan op interne strubbelingen bij de online encyclopedie.

Ik kan niet beweren dat ik het boek in een ruk uitlas maar wil benadrukken dat dit niet lag aan de schrijfstijl van Lih. Juist omdat hij schrijft als een ‘ingewijde’ krijg je als lezer een goed beeld van de drijfveren van Wikipedianen. Daarnaast heeft Lih de jonge geschiedenis van Wikipedia gewoon heel goed in kaart gebracht. Zelfs als je al veel over het fenomeen hebt gelezen kun je nog veel opsteken uit dit boek.

Ik sluit me aan bij Patrick Stouthuysen: Wikipedia is eigenlijk gewoon een wonder. En over wonderen lees ik maar al te graag.

Meer informatie over dit boek via het lemma in Wikipedia (uiteraard). Op Salon.com is een interview met de auteur te vinden.

@

Reageer