clear

zoeken

search

Virtuele toetsenborden in Google

01 mei 2010

Soms zijn het ogenschijnlijk kleine toevoegingen die een systeem nog genialer maken dan het al is. Mijn enthousiasme voor Google Transliteratie beschreef ik hier al eens. Vandaag lees ik op het Google Blog dat de zoekmachine een nieuwe uitbreiding heeft gekregen: een virtueel toetsenbord voor de Googlevarianten van bijvoorbeeld Turkije, Rusland, Hongarije en Zweden. Toegegeven: erg vaak zoek ik niet met die machines, maar als het er nog eens van komt weet ik welk toetsenbord ik zal gebruiken. Het virtuele inderdaad. Als je vindt dat het toetsenbord ook welkom is voor de Nederlandse zoekmachine, kun je hier stemmen.

Gerelateerd:
Een klant van dienst zijn met Google Transliteratie
ZB Digitaal in Hindi met Google Script Converter
Over Chinese karakters en de Oeraalse taalfamilie

@

Reageer