clear

zoeken

search

Vul het gat: een knap staaltje gebruikersparticipatie

07 mei 2009


Wat een slim en leuk initiatief van het Smithsonian Museum of American Art! Op hun mooie weblog Eye Level verwijzen zij naar het project ‘Fill the Gap’. Het museum plaatst daarbij een foto van een fysieke opstelling op Flickr en vraagt het publiek vervolgens een kunstwerk aan te wijzen dat op de plaats van het gat gehangen zou moeten worden. Het publiek kan de kunstwerken die in aanmerking komen natuurlijk vinden in de online catalogus van het museum.

Perfect! Het publiek krijgt een stem, er wordt gebruik gemaakt van de gratis mogelijkheden van Flickr en het gebruik van de catalogus krijgt ook nog eens een enorme boost. (denk ik)

Bij de cursus 23 Dingen wordt nogal eens gevraagd: “leuk hoor, al die dingen, maar wat moeten we er nu eigenlijk mee?” Welnu: dit soort dingen dus!

Dat Luce Foundation Center doet trouwens wel meer mooie dingen. Kijk bijvoorbeeld eens naar hun ‘fun downloads‘, waar je onder meer uitdagingen en speurtochten als PDF kunt downloaden. Zie dit voorbeeld (PDF) Prachtig om de kinderen mee zoet te houden! Een listig middel om je bezoekers langs je collecties te leiden!

Wat is het toch eigenlijk makkelijk he, om net dat beetje meer te doen met de collecties die je bezit?

@

2 Reacties

  1. Rolf Bosboom schreef:

    Inderdaad een mooi initiatief. Ideetje voor het Zeeuws Museum?

  2. @Rolf: Voor hen zeker ook, maar ik zie ook wel mogelijkheden voor de bibliotheek natuurlijk 🙂

    Inspraak in activiteiten, gebruik van digitale collecties, enzovoort.

    Of een mooi samenwerkingsverband op dat terrein. Zoek bij items uit Zeeuws Museum achtergronddocumenten in digitale collecties ZB en win….

Reageer