clear

zoeken

search

CBGB New York: een virtuele rondleiding

30 mei 2009


CBGB in New York was een legendarische muziekclub waar van begin jaren ’70 tot 2006 vele bands hun punkkunstjes vertoonden. Van Blondie tot the Talking Heads, van Cro-mags tot Youth of Today.

Toen we in 2003 plannen smeedden voor ons bezoek aan The Big Apple sprak ik eigenlijk maar een wens uit: ik wilde CBGB bezoeken.

Uiteindelijk bezochten we de zaak in the Bowery ook maar de bands die er op dat moment stonden te spelen maakten zoveel herrie en de entree was zo hoog, dat ik ter plekke besloot dat ik dat mijn reisgenoten niet kon aandoen. We besloten daarom maar iets te gaan drinken in het aanpalende grand cafe, eigendom van dezelfde eigenaar.

Later had ik toch wel spijt van die beslissing. Nu had ik de tent nog niet met mijn eigen ogen aanschouwd, terwijl ik er zo dichtbij was geweest.

Op de site van CBGB & OMFUG (Country Bluegrass Blues and Other Music For Uplifting Gormandizers) zie ik nu dat je de inmiddels gesloopte zaal nog steeds virtueel kunt bezoeken. Je begint in de uitgewoonde wc-blokken, je kunt een kijkje nemen op het podium en in de kleedkamers; de hele toko is te bezichtigen.

Zo komen die oude matinees, waarvan ik er nog een aantal op vinyl heb, toch weer een beetje tot leven.

Kijk hier voor meer CBGB

@

2 Reacties

  1. wereldvansofie schreef:

    Maar als ik me niet vergis heb je toen wel een leuk potje schaak gespeeld. En gewonnen ….?

  2. Ha nee, die man speelde me helemaal zoek. Dacht even slim te zijn met het niet slaan van die dame, dat bleek achteraf dus erg dom te zijn geweest.

    Maar leuk was het wel 🙂

Reageer