clear

zoeken

search

WoW! Over complexe interfaces gesproken…

16 februari 2009

World of Warcraft heeft sinds 28 oktober 2008 wereldwijd ongeveer 11 miljoen spelers en het is de populairste betaalde MMORPG van de gehele wereld. In januari 2007 waren er nog 8 miljoen spelers en van dit aantal waren er 3,5 miljoen Chinese abonnementen en 1,5 miljoen Europese. Bij deze getallen worden de volgende abonnementen niet meegerekend: geannuleerde abonnementen en verlopen prepaidkaarten. Volgens Blizzard zijn er steeds minstens 500.000 gebruikers online het spel aan het spelen.

Bron: Wikipedia

Moqub verwees vanochtend naar een WoW-project van the Central Arkansas Library System. Interessant! Een bibliotheek die een van de meest gespeelde games ter wereld wél oppikt!

In een interview meldde ik laatst dat ik WoW altijd bewust heb vermeden. Het onbegrensde van dat spel zou mijn mateloosheid geen goed doen, waarschijnlijk. Toch fascineert het spel me. Gisteravond keek ik een kwartiertje mee over de schouder van een speler en ik verbaasde me over de complexe userinterface. Die is krankzinnig!

Bovenstaande afbeelding is afkomstig van de website van Wired. Ik denk dat die voor zich spreekt. Wired geeft ook een korte toelichting op de verschillende onderdelen. Zo’n korte impressie zet me aan het denken: wat doet zo’n spel nu precies met de denk- en reactiesnelheid van de spelers? Wat is de maximale complexiteit die een gemiddelde gamer aankan?

En dan te bedenken dat de speler tijdens het spelen ook MSN open had staan en tegelijkertijd een werkstuk voor school aan het maken was. (zo knippen en plakken dat controlesoftware er geen kopie in ontdekt)

Veel mensen leggen de nadruk op de gevaren van WoW. Bestudeer de andere aspecten ook eens, zou ik willen zeggen. De interface van WoW wordt ook besproken op YouTube.

@

4 Reacties

 1. essen2punt0 schreef:

  Ik keek een tijd terug regelmatig met de buurman mee die er meer dan een beetje mee bezig was.
  Wat een complexe uitermate interessante boeiende en idiote wereld is WOW!

 2. Yanick schreef:

  Hey Edwin,

  leuk dat je wat over wow hebt geschreven! komt me bekend voor.

 3. Hoi Yanick!

  Je leert van alles als toeschouwer, zelfs in het weekend 🙂

 4. Christian schreef:

  Een hele tijd terug alweer schreef ik iets over lesgeven in World of Warcraft. Dáár zit de jeugd immers! Dat blijkt maar weer.

  Die interface is inderdaad onbegrijpelijk… voor ouderen! 😉

Reageer