clear

zoeken

search

Klassiekers deel 25: U stink but I love U

31 december 2008

Eigenlijk had ik tijdens de zoveelste lalsessie van 2008 aan makker Thomas beloofd dat ik nog één klassieker zou plaatsen, en wel van zijn favoriete band Therapy? Ik heb thuis geen muziek van die band maar ik ben altijd zeer gecharmeerd van dat korte zinnetje ‘Happy people have no stories‘. Daar zit zonder meer iets in.

Maar wee mij! Ik ben geen fan van de therapeuten. Daarom kies ik toch voor een andere klassieker. Ik kies voor Mucky Pup. De lolbroeken van de hardcore. Onvervalste bralberen. Onderschatte meneren bovendien.

De eerste plaat, Can’t you take a joke?, was een instant hit. Het vinyl belandt nog regelmatig op mijn draaitafel. De tweede plaat, A boy in a Man’s World was een van mijn eerste cd’s. Het was de soundtrack van menig partijtje in mijn eerste appartementje, ook wel bekend als ‘Stinkhol op de Bierkaai’. We hebben het hier over VWO 6.

Ik heb MP een keer of zes zien spelen. Een briljante cover van Prince’s ‘Darling Nikki‘, in Paradiso ooit, maar vooral veel optredens in Goes, in ‘t Beest. Altijd lachen, altijd dansen. Altijd goed. Behalve die ene keer dat er een groep skinheads opdook en de band er de brui aan gaf. Ze speelden alleen nog het nummer ‘the skinheads broke my walkman’, en weg waren ze. Verdoemd.

Het doet er niet zoveel toe. Mucky Pup is geen muzikaal wonder. Mucky Pup heeft me vooral veel plezier bezorgd. Alleen daarom al wordt klassieker 25 U stink but I love U. Omdat ik van ze houd. Zo simpel is het. En check ook vooral die aankondiging van onze eigen brokkenpiloot Adam Curry in de clip. Dat doet de nostalgie toch ook best goed?

Volkomen terzijde: 7 februari speelt in ‘t Beest de legendarische band Dayglo Abortions. Dat zal menigeen weinig zeggen, maar die Canadeesjes stammen uit dezelfde tijd als Mucky Pup. Hun album Feed us a Fetus is nog gekker dan A boy in a man’s world. Het is maar dat je het weet.

C’mon Honey, let’s just do it.

@

9 Reacties

  1. Duul schreef:

    Wow Edwin! Pareltje!! Wat een grappig nummer van Mucky Pup.
    Ik had er nog nooit van gehoord, maar ik houd van teksten met een hele vette knipoog.

    Een hele generatie bands en muziek is aan mij voorbijgegaan, nog steeds trouwens. Leuk dat er mensen zijn die dat terughalen!

    Het ontplofte hoofd van Adam Curry was ook ontluisterend 🙂

  2. Hoi Duul,

    Leuk dat er na al die jaren nog iemand overstag gaat. Top! Over Curry heb ik me altijd verbaasd, maar toch wel met respect. Mooi dat ‘ie het toch maar allemaal geflikt heeft!

    Fijne jaarwisseling!

  3. boesje schreef:

    Boeeeeeeeeee, wie beloofd en niet zal doen, is gelijk een mager hoen. Eat this.

    Now the dream has gone
    And your “friend” just tell you lies
    Then you realize… you gonna die anyway
    I think I’ve gone insane

  4. Een van de magerste hoenen ooit 🙂

    Zal het vanavond wel goedmaken met een dansje, ok, vlerk?

  5. boesje schreef:

    Nog een mooie toepasselijke tekst.

    Therapy? – Brainsaw

    Judas, judas, I thought you were my friend
    Judas, judas, you’re just the same as them

  6. boesje schreef:

    Lol, ik heb gelijk de voortreffelijke keuze van mezelf op gezet……….

    Troublegum rules…..

  7. boesje schreef:

    Zo het pakje is net bezorgd. Kuifje is in 24 delen en in tha house. Heb ook gelijk de 3 dvd-set van Bottom mee laten komen. Kan weer een dagje loeren zeg maar………

  8. Zit Kluifje, een jonge reporter aan de rol, er ook bij?

Reageer