clear

zoeken

search

Leger VS pompt 50 miljoen dollar in gaming

24 november 2008


Na het overweldigende wervingssucces door het spel America’s Army en de positieve trainingservaringen met Darwars Ambush heeft het Amerikaanse leger een zogenaamde Gaming Unit in het leven geroepen en besloten 50 miljoen dollar te pompen in ‘games for training’.

Voorwaar geen kattenpies, dames en heren.

@

7 Reacties

 1. Astrid schreef:

  50 miljoen?
  En waar denken ze dat vandaan te halen?
  Of mag Obama dat probleem ook op gaan lossen…
  Maar inderdaad, geen kattenpies.

 2. Ach, op een basisbegroting van 515 miljard Dollar is het maar een schijntje natuurlijk 🙂

 3. Robert schreef:

  @Astrid: Hoe belachelijk hoog dat bedrag ons ook in de oren klinkt, is 50 miljoen dollar niet eens zo gek hoog bedrag. Het jaarlijkse defensiebudget van de VS ligt op dit moment zo rond de 439 miljard dollar. Het bedrag voor gaming bedraagt dus iets meer dan 0,01% van het totale defensiebudget.

  Schokkender zijn de bedragen die men betaald voor de inhuur van bedrijven (Black Water e.d.) voor militaire doeleinden. Dat is misschien wel de grootste geldverspilling (afgezien van het feit dat het voeren van een oorlog doorgaans een zinloze verspilling van personen, geld en middelen is (met uitzondering van de supermarktoorlog :))

 4. Robert schreef:

  @Edwin: LOL, ik baseerde me nog even op het budget van 2007. Een stijging van zo’n 80 miljard dollar in 2 jaar tijd, ik denk dat veel bedrijven daar jaloers op zouden zijn 😉

 5. @ Edwin & Robert : Dat was ook het eerste waaraan ik dacht. Het doet mij ook wat denken aan de verhaallijn van Wargames 2.

 6. Het is nog maar een basis ook. Ze besteden steeds meer uit inderdaad en dan hebben we het nog niet eens over uitgaven in Irak, aan de NSA, enz.

  Het doet je duizelen…

 7. Astrid schreef:

  Ik zal ze m’n banknummer eens mailen. Miljoentje minder zal ze dan vast niet zoveel uitmaken…

  Maar jullie hebben gelijk. Mijn eerste reactie was een beetje naïef.

Reageer