clear

zoeken

search

Over KPN webcare en het verhuizen van een internetaansluiting

29 augustus 2008


Via eKudos belandde ik in het verbijsterende relaas van een ondernemer, over de verhuizing van een ADSL-aansluiting van KPN. Het verslag bestrijkt drie dagen en 40 blogposts. De laatste post vat het geheel kernachtig samen:

Ik gooi de handdoek in de ring. Ik heb in totaal meer dan 9,5 uur aan de lijn gezeten met KPN en ben helemaal geen steek verder gekomen. KPN heeft de verhuizing van onze ADSL lijn verprutst. Dit is waarschijnlijk gekomen doordat het huisnummer is gewijzigd na het geven van de eerste opdracht.

Ik heb ongeveer 23 mensen gesproken. Veel met goede bedoelingen, sommige hele slechte. Het is wel duidlijk dat de organisatie van KPN erg incompetent is. Het zijn niet alleen de mensen, het is het systeem waarin niemand een probleemeigenaar wordt.

9,5 uur in de wachtrij, zonder resultaat. Waarom komt dat me toch bekend voor?

Ik moet opeens denken aan een bericht op Emerce, over de lancering van een KPN Webcare-team. Ik zie geen enkele reactie op het genoemde weblog. Zou het team nog niet bekend zijn met zoekmachines voor weblogs, of met tools als Google Alerts?

Misschien doet het team er goed aan eens een bakje koffie te gaan drinken met de collega’s van UPC. Dat bedrijf doet ook aan webcare en lijkt het er een stuk beter vanaf te brengen…

@

Kunst: Banksy

Reageer