clear

zoeken

search

Een zoekwidget voor Geschiedenis Zeeland

19 juli 2008

Zoeken in Geschiedenis Zeeland


Eergisteren had ik het hier over deelnemers aan 23 Dingen die zo enthousiast worden van de cursus dat ze bijvoorbeeld zelf zoekwidgets gaan bouwen. Jouke de Vries is zo iemand. Nu was ik niet eens begeleider van Jouke’s 23 dingen en toch mailde hij me spontaan met de vraag of ik het leuk zou vinden een zoekwidget te ontvangen voor onze Aquabrowser. Jazeker! Meer dan leuk zelfs!

Omdat de Aquabrowser van de Zeeuwse Bieb zelf nog niet publiek is besloot ik de URL van de Aquabrowser van Geschiedenis Zeeland door te geven. Gisteren ontving ik de code van die zoekwidget.

Na een half uurtje gerommeld te hebben met plaatjes voor die widget besloot ik ‘m in bovenstaande vorm toe te voegen aan de sidebar van ZB Digitaal en het interne kennisplatform van de ZB. Ik zal later nog wel eens kijken of ik het geheel netter uit kan lijnen.

Ik probeerde de code ook los te laten op onze webopac maar dat werkte natuurlijk weer niet. Soit. Ik ben allang blij dat andermaal bewezen wordt dat widgets maken niet zo heel lastig is of duur hoeft te zijn. Ik weet natuurlijk niet hoeveel tijd Jouke eraan heeft besteed maar toch; voor dit soort tools heb je geen dure bureau’s nodig.

Jouke, hartelijk dank! Als wij ooit nog eens iets voor jou kunnen betekenen….

@

7 Reacties

 1. 23dingenJouke schreef:

  Als meer mensen er 1 willen: als je me een link doet van het plaatje en een link van je aquabrowser is het vrij snel geregeld (wel in een standaard layout).

 2. Hoi Jouke,

  Ik kom binnenkort denk ik nog een keertje bij je terug voor de Aquabrowser van de ZB zelf. Maar met een beetje geluk gaat dat me ook lukken zonder je hulp. Ik laat het je weten!

  Wat ik trouwens niet snap is dat dat javascriptje niet in Vubis kan. Daar schiet mijn kennis van die codes dan weer net tekort voor :-/

 3. 23dingenJouke schreef:

  Hallo Edwin,

  Dat gaat je vast lukken hoor.
  En Vubis weet ik niks van (wij hebben Bicat), dus helaas..

  groeten Jouke

 4. Henk schreef:

  Er werd toch ook een widget ontwikkeld voor de Beeldbank?

 5. Enno heeft er wel eens eentje gemaakt voor igoogle inderdaad maar er zijn nogal wat beperkingen m.b.t. rechten enzo meen ik…

  maar moet op zich wel te doen zijn denk ik. Anne zat wat te rommelen en kreeg het zelfs voor elkaar voor de opac…

Reageer