clear

zoeken

search

Vaardiger worden in computergebruik: het multimediapunt van de Zeeuwse Bibliotheek

27 juni 2008


Vanaf 1998 verzorgde de Zeeuwse Bibliotheek jarenlang cursussen internet voor inwoners van Walcheren. Aanvankelijk bestond de doelgroep voornamelijk uit Senioren maar in de loop van de tijd trokken de cursussen een steeds breder publiek en werd het cursusaanbod aangepast aan de niveauverschillen van de cursisten.

De cursussen verkochten altijd uit maar in 2006 was er een duidelijke terugloop in de belangstelling waar te nemen: het leek erop dat de markt was verzadigd. Dat was ook de ervaring van veel andere bibliotheken.

Toch merkten we dat onze klanten nog wel degelijk behoefte hadden aan hulp bij computer- en internetgebruik. Aan de inlichtingenbalies worden niet zelden, al dan niet indirect, vragen gesteld over bijvoorbeeld de werking van randapparatuur, het aanmaken van accounts op bepaalde websites of de beste manier om filmpjes te bewerken.

Na een korte brainstorm binnen de sectie Informatiediensten besloten we dit jaar nog van start te gaan met een zogenaamd Multimediapunt. Collega’s Henri en Alinda pakten dit thema voortvarend op en stellen sinds een aantal weken iedere donderdagmiddag het instructielokaal ter beschikking van klanten die meer willen weten over multimediale zaken.

In het bovenstaande filmpje van TV Walcheren vertellen zij hier meer over.

Ik werk graag mee aan een beetje extra promotie, want daar valt of staat het succes van dit soort initiatieven toch mee. De mensen moeten immers wel weten dat wij ze graag van dienst zijn, ook als het gaat om mediawijsheid. Mooi dat we het hebben!

@

4 Reacties

 1. veerlet schreef:

  Mooie service ! Veel succes ermee alvast en men zegge het voort ….

 2. Robert schreef:

  Inderdaad, mooie service! Hopelijk wordt het een groot succes.

  Groet

 3. Daan schreef:

  Leuk ook dat TV Walcheren zo vaak aandacht besteed aan de Zeeuwse Bibliotheek. Hebben jullie daar een mannetje cq. vrouwtje zitten die jullie een warm hart toedraagt?

  En natuurlijk een prima initiatief.

 4. @ Veerle @ Robert: thanks! Toen ik gisteren het filmpje zag heb ik het op vier platformen gespammed maar het moet natuurlijk terecht komen waar de bedoelde klanten zitten, dat is vast niet daar 🙂

  @ Daan:

  TV Walcheren is heel open en -omdat ze jong zijn- ook nog vrij gretig.

  De baas was vroeger DJ in de disco waar ik als puber begon en Pim en Sas hebbben beiden jaren gewerkt in Seventy, als barman/vrouw. De derde man ken ik inmiddels ook, die is er vooral voor de techniek maar presenteert inmiddels ook.

  Middelburg is klein en Walcheren niet veel groter 🙂

  x

Reageer