clear

zoeken

search

Little Brother, of de kunst van het moderne uitgeven

06 mei 2008

Link to purchase and download this audiobook without Flash interaction

Aan de inhoud van het boek Little Brother, van Cory Doctorow heb ik persoonlijk nog niets toe te voegen omdat ik het (nog) niet heb gelezen. Dat ik er toch aandacht aan besteed komt door het feit dat ik helemaal blij word van de manier waarop Doctorow (van het beroemde blog BoingBoing) het complete boek ook heeft gepubliceerd onder een Creative Commons-licentie.

Het boek is dus te koop op Amazon, voor 12 dollar en 3 cent, maar kan ook gratis gedownload worden. Lees even wat Doctorow schrijft over het gebruik van het boek op scholen:

Every time I put a book online for free, I get emails from readers who want to send me donations for the book. I appreciate their generous spirit, but I’m not interested in cash donations, because my publishers are really important to me. They contribute immeasurably to the book, improving it, introducing it to audience I could never reach, helping me do more with my work. I have no desire to cut them out of the loop.

Vervolgens komt de auteur met allerlei suggesties die garanderen dat de uitgevers ook profiteren van eventuele donaties.

Als je kijkt op de pagina waar het boek gratis wordt aangeboden valt je mond bijna open. Het boek wordt niet alleen aangeboden in platte tekst, HTML en als PDF maar ook in verschillende conversies die door fans zijn gemaakt. Zo kun je ook versies downloaden die geschikt zijn voor de e-reader van Sony, voor Mobipocket of voor iSilo. Het credo in de bijbehorende widget is dan ook ‘Share, Remix and Reuse Little Brother’.

Ik denk dat ik het boek binnenkort op mijn mobieltje knikker en ga lezen op loze momenten. Met een beetje mazzel ben ik dat snel beu, terwijl ik wel gecharmeerd ben van het boek. Dan koop ik dat natuurlijk meteen via een online winkel. En als dat niet het geval is heb ik er toch mooi kennis mee gemaakt, en er nog een heel klein beetje promotie voor gemaakt ook.

Een prachtig model voor uitgeven, toch?

@

3 Reacties

  1. Mischa schreef:

    Je brengt me op een mooi idee 😉

  2. Niks mooiers dan iemand op mooie ideeën brengen 🙂

  3. Daan schreef:

    In een woord geweldig!

Reageer