clear

zoeken

search

Mobipocket: Gratis eBooks op je mobieltje?

05 april 2008


De TyTN II heeft vele mogelijkheden, die ik stap voor stap verken. Het meeste gaat goed maar er zijn ook kleine frustraties: ik heb het bijvoorbeeld nog niet voor elkaar gekregen om het GPS-syteem voor de Tomtom goed in te stellen. De instellingen die ik vond op online fora boden tot op heden nog geen soelaas. Omdat ik de toepassing niet echt nodig heb maak ik er geen halszaak van, maar toch: het zit me wel een beetje dwars.

Vanmiddag experimenteerde ik wat met een andere toepassing, die ook al leidde tot tandenknarsen: de eBook Reader voor mobiele apparaten, van Mobipocket. Die reader had ik eerder al eens gedownload voor de pc. Dat werkte prima. De mobiele versie weigert echter om boeken te openen, tenzij je de zoekfunctie gebruikt. Het weergeven van de pagina’s met gratis e-books lukt ook al niet en dat terwijl ik geen idee heb welke plugin ik mis op mijn telefoon. Toen ik een naar de PC gedownload boek vervolgens weer naar de HTC verzond kon ik het boek opeens wèl bekijken. Aaaargh.

Ik laat die dingen voorlopig maar even voor wat ze zijn. Na nog even wat gespeeld te hebben met de mobiele versie van Google Maps vond ik het wel weer even welletjes. Ik zag later dat de reader van Mobipocket nog wel meer problemen kent.

Het aanbod van gratis eBooks op Mobipocket is overigens wel een vermelding waard. Er worden meer dan 10.000 titels aangeboden, waaronder 172 Nederlandse. Daaronder bevinden zich wel veel vage werken. Ik ken de meeste in ieder geval niet.

Dan zijn de sleutelteksten uit de Basisbibliotheek van DBNL heel wat interessanter. NRC Next wijdde er gisteren een artikel aan, Ria schreef er ook over.

@

2 Reacties

  1. Jan Tweepuntnul schreef:

    Blij dat jij dezelfde problemen als ik ondervind met dat ding. Die Tomtom heeft het overigens wél even gedaan. Eventjes maar dus:-( maar daarna de GPS nooit meer aan de slag gekregen. Ook Farcast Moblogger doet het niet. Voor de rest ben ik ook nog erg aan het verkennen. Ik gebruik de officefuncties veel en voor de rest doe ik alles online en zonder synchroniseren.

  2. Farcast moblogger moet ik nog eens opzoeken!

    We staan aan de vooravond van gans nieuwe competenties 🙂

Reageer