clear

zoeken

search

Filemail: probleemloos bestanden van 2 Gb verzenden

09 mei 2008


Als je grote bestanden wilt uitwisselen met anderen kun je volgens mij het beste gebruik maken van Peer 2 Peer Netwerken. Hoewel er regelmatig sites die naar zulke netwerken verwijzen worden platgelegd en bestraft, is P2P nog steeds verantwoordelijk voor een groot deel van het dataverkeer op internet. Het zou me niets verbazen als P2P ook verantwoordelijk is voor de omzetdaling van betaalde sekssites. Waarom zou je immers geld neerleggen voor nakende luitjens als je onbekommerd en onbeperkt films kunt downloaden via The Piratebay c.s., of streams kunt kijken op Kanaal 33?

P2P is echter niet ideaal als je bestanden wilt delen met een kleine groep personen. Er zijn namelijk best veel stappen nodig om bestanden om te zetten naar torrents.

E-mail is al helemaal niet geschikt, de maximale omvang van bijlagen is doorgaans vastgesteld op 5 of 10 Mb.

Kom er maar in Filemail: met de gratis editie van deze webapplicatie kun je maar liefst 2 Gibabyte aan bestanden per keer uploaden, waarna 10 ontvangers het recht krijgen om die bestanden te downloaden. Dat is toch alweer vier keer zoveel als bij het in de vorige post genoemde Driveway en 20 keer zoveel als bij het wat bekendere Senduit.

Als je nog grotere bestanden wilt versturen moet je een betaalde account nemen. Nu lijkt dat misschien nog wat overdreven maar iets zegt me dat we over een paar jaar smakelijk kunnen lachen om de geringe omvang van onze data nu.

@

4 Reacties

  1. biebblogger schreef:

    OK, laat ik Driveway maar overslaan en me eens verdiepen in Filemail. En lachen (achteraf) is gezond zullen we maar zeggen. Bedankt voor de tip Edwin.

  2. Lachen is heerlijk bovendien!

    Fijn weekend alvast.

Reageer