clear

zoeken

search

Het uitdijende digitale universum: van Giga- naar Yobibyte

25 augustus 2007


The expanding digital universe (PDF) is een interessant en overzichtelijk rapport over de ongelooflijke wereldwijde groei van digitale informatie en de opslagcapaciteit die daar voor nodig is. AutomatiseringsGids vat samen:

“De gemiddelde Nederlander creëert en kopieert in het jaar 2010 thuis en op het werk bijna 1 terabyte aan digitale informatie. Dit is te vergelijken met maar liefst 25 pc’s met een opslagcapaciteit van 40 GB. In 2007 zal de hoeveelheid gegenereerde digitale informatie wereldwijd voor het eerst de beschikbare opslagruimte ontstijgen.
Dit concludeert IDC in het rapport The Expanding Digital Universe, opgesteld in opdracht van fabrikant van informatiesystemen EMC. Het bureau voorziet een verzesvoudiging van de digitale informatie ten opzichte van 2006. De enorme toename van digitale camera’s en mobiele beeldtelefoons in Nederland veroorzaakt het grootste deel van deze groei. In totaal zal Nederland in 2010 bijna 7.200 petabyte (tien tot de vijftiende byte) aan digitale informatie genereren.”

Het rapport bevat nog veel meer duizelingwekkende cijfers en is beslist de moeite van het lezen waard.

Op naar de Yobibyte!

@

4 Reacties

  1. Een telraam schreef:

    Vergeet ook niet de ZEBIbyte

  2. Dag Telraam,

    Wat een opmerkelijk nick 🙂

    De Zebi is prachtig inderdaad:

    //zbdigitaal.blogspot.com/2007/01/nano-voor-de-nono-hoe-heel-groot-in_23.html

  3. Jan Tweepuntnul schreef:

    Omdat ik nu 14 dagen schijn te moeten wachten met reageren ga ik maar zandkorrels tellen. Wie weet haal ik die penabyte wel:-)
    Van dit soort getallen schieten bij mij de draadjes los.

  4. Zou dat voor alle posts gelden?

    Het is belachelijk onbevattelijk inderdaad 🙂

Reageer