clear

zoeken

search

Website van de week: Knowing Poe

25 april 2008


Edgar Allan Poe was denk ik de eerste schrijver die mij kon boeien tijdens de lessen Engelse literatuur op de middelbare school. Toen ik zijn onheilspellende werk voor het eerst onder ogen kreeg ging ik meteen overstag. Donker is mooi.

Via Poe ontdekte ik later het werk van Coleridge en de Quincey en nog later het werk van het Franse zwaargewicht Baudelaire. Als je hen leest betreedt je andere werelden.

Het is evengoed al erg lang geleden dat ik hun boeken las. Daarom voelde ik zelfs een zweem van nostalgie toen ik de website Knowing Poe zag. Een prachtig staaltje Flash en rijk aan content bovendien.

Een aanrader!

I have sent for thee, holy friar;
But ’twas not with the drunken hope,
Which is but agony of desire
To shun the fate, with which to cope
Is more than crime may dare to dream,
That I have call’d thee at this hour:
Such father is not my theme —
Nor am I mad, to deem that power
Of earth may shrive me of the sin
Unearthly pride hath revell’d in —
I would not call thee fool, old man,
But hope is not a gift of thine;
If I can hope (O God! I can)
It falls from an eternal shrine.

@

Reageer