clear

zoeken

search

Een alternatief voor Snippy: het knipprogramma van Vista

13 maart 2008


Snippy is een van mijn favoriete programma’s. De software dat achter het schaartje verborgen gaat is niet veel groter dan een paar honderd Kilobytes. Dat staat een uitmuntende functionaliteit niet in de weg: je rooft er in een oogwenk elke tekst of foto mee, wat altijd goed van pas komt als je blogposts of documenten graag voorziet van illustraties.

Mijn ontsteltenis was dan ook groot toen ik eergisteren ontdekte dat Snippy niet compatibel is met Windows Vista . De eerste vloek was een feit. Toen ik zojuist een uitsnede wilde maken van een PDF-document was de maat vol. Printscreens doen het vanuit Vista bepaald niet goed in Irfanview (zie ‘nuttige software’, rechts in de sidebar).

Ik zocht dus op ‘Snippy Vista’, in Google, en belandde op een Vista Tip van Life Hacker. Geniaal! Vista heeft zelf een zogenaamd ‘Knipprogramma’, onder bureau-accessoires! Het werkt misschien nog wel beter dan Snippy.

Ik ben weer geweldig in mijn noppen! Pak aan, Vlerk!

@

13 Reacties

 1. essen2punt0 schreef:

  Mag ik je hartelijk danken! Helemaal fijn deze tip. 🙂

 2. Juut schreef:

  Zal toch ook ooit op Vista over moeten stappen, en mijn grote angst is dus dat al m’n (vooral fotobewerkings)progjes en spelletjes niet meer zullen werken…
  Gelukkig dat jij in elk geval al een vervanging voor ÊÊn proggie hebt gevonden (Y)

  Veel plezier trouwens met je nieuwe compie! 😉

  XXX

 3. Hey dames!

  RTFM is veel te mooi maar er is waars. toch meer te halen dan we vermoeden,

  verkennen is het credo…..

  x

 4. Anoniem schreef:

  EN weer wordt door Microsoft vakundig een goede degelijke en vooral leuke applicatie naar het verdom hoekje gewezen !!

  En we vinden het weer allemaal prachtig :S…..

 5. Prachtig is een groot woord Ano. Ze komen in ieder geval met een aanvaardbaar alternatief deze keer. Dat is ook wel eens anders geweest!

 6. nomorecorsa schreef:

  koop je toch meer dan je dacht…
  PC + extra’s (ontdekkingsreis)

 7. Ik zou er eigenlijk eens een dagje goed voor moeten gaan zitten. Dat komt er voorlopig niet van vrees ik.

  Maar tweaken is bittere noodzaak, dus ‘t mot!

 8. Mikal schreef:

  Snippy werkt wel onder Vista, alleen zo lang Aero is uitgeschakeld. Ik had het eerst niet eens door, aangezien Aero een van de eerste dingen was die ik er uit had gegooid. Ik moet zeggen dat ik toch liever Snippy gebruik, weet eerlijk gezegd niet waarom. Misschien mijn MS-angst?
  En zeg nou eerlijk, hoe veel voegt Aero toe aan de functionaliteit van je pc?

 9. Anoniem schreef:

  Super-tip! ik was als juf al lichtelijk in paniek 🙂
  maar nu kan ik weer vooruit!

 10. Hoi Juf,

  Fijn dat je er iets aan hebt. Ik ben inmiddels helemaal gewend aan dat knipprogramma!

 11. Trijntje schreef:

  Heel erg bedankt voor deze tip! Je hebt me erg geholpen!

 12. Trijntje schreef:

  Ik geef je tip door aan mijn collega’s !!!! //www.trijntjeblog.blogspot.com

 13. Dat is fijn om te lezen Trijntje. Altijd blij als tips ergens goed voor zijn!

  Thxs

Reageer