clear

zoeken

search

Lolsub: I’m in UR oceanz, tapping ur fib3rs…

06 februari 2008


Als het gaat om internetjargon is het altijd een zaak om een beetje bij te blijven. Als iemand schrijft ‘I haz Ginger’, bedoelt zo’n floeperd gewoon dat hij een uitnodiging heeft ontvangen voor de nieuwe versie van Netvibes.

En een lolcat? “Een lolcat is een beeldmacro die bestaat uit een foto van een kat met een humoristisch en idiosyncratisch bijschrift. De naam “lolcat” is een samentrekking van lol (Engelse afkorting van ‘laughing out loud’) en cat (kat).” Zie Wikipedia en zie een van de beroemdste sites op dat gebied: icanhascheezburger.com.

Het gebruik van de letter ‘z’ in plaats van de ‘s’ is weer afkomstig uit de hackwereld en het gamejargon. Een 3 vertegenwoordigt daar de letter ‘e’.

Bent u daar nog? Mooi! Je begrijpt nu wat beter wat er op bovenstaand plaatje staat. En waar gaat dat dan over? Over ouwe, trouwe, heerlijke complottheorieën lieve mensen! Zaterdag schreef ik nog over de kinkjes in de kabel en zondag doken de eerste geruchten al op. Vier breuken in evenzoveel internetkabels zonder enig spoor van ankers of boten. Voer voor de paranoïde medemensch!

De geruchtenmachine komt nu pas echt goed op gang. Ik smul ervan!

I’m in UR oceanz, tapping ur fib3rs…!

@

8 Reacties

  1. Uiterst dubieus dit zeg. Heel Iran plat ook nog?

    Bedankt voor de tip!

  2. Robert schreef:

    Leuk om te zien dat meerdere mensen dat denken. Ik vond al die kabelbreuken ook al erg dubieus, maar verklaarde mezelf al te paranoïde 🙂

  3. Dat we paranoïde zijn wil nog niet zeggen dat we niet gevolgd worden 🙂

  4. Elke schreef:

    Ik kom net van Mind Hacks:
    How many conspiracy theorists does it take to change a light bulb? The light bulb didn’t change man, that’s WHAT THEY WANT YOU TO THINK!

  5. Daan schreef:

    En ik nog gewoon oubollig melden dat ik een code heb voor Netvibes Ginger 🙂

    Het is ook al moeilijk zat, al dat jargon bijhouden, ik zag ook al Joran taal voorbij flitsen. Zie //www.limburger.nl/article/20080206/BLOGS03/605025801/1056

  6. Helemaal geweldig. Moet ik gewoon een possie aan wijden 🙂

Reageer