clear

zoeken

search

Kinken in de kabels: de kwetsbaarheid van internet

02 februari 2008


Het lijkt niet meer dan vanzelfsprekend dat je overal en altijd verbinding kunt maken met internet maar in werkelijkheid is internet nog steeds erg kwetsbaar. Als er een belangrijke kabel breekt zijn vele miljoenen gebruikers de sigaar.

De kaart van de Guardian laat mooi zien hoe de knooppunten van het web verbonden zijn door slechts een paar draadjes. Je moet er niet aan denken wat er kan gebeuren als kwaadwillenden die kwetsbaarheid in het vizier krijgen. Dat zou pas echt slecht nieuws zijn.

Slecht nieuws is ook wat Manfred Gerstenfeld op zijn weblog Bad News from the Netherlands verzamelt. Slecht nieuws uit Nederland dus. Johan Boef schrijft:”Hij wil hiermee aantonen dat een constante stroom van negatieve en eenzijdige publiciteit een land een slecht imago bezorgen. In de praktijk gebeurt dit volgens Gerstenfeld met de berichtgeving uit Israel.”

Of het zal werken weet ik niet maar ik vind deze ‘Bad News Movement’ wel een opmerkelijk initiatief. Ik constateer overigens wel dat niet alle items perse als slecht nieuws aangemerkt hoeven te worden. Het nieuws over het Fietsdiefstalregister van de RDW bijvoorbeeld, vind ik zelf eerder goed dan slecht nieuws. Maar dat zal dan wel aan mij liggen.

@

Reageer