clear

zoeken

search

Verkoop tweedehands boeken Bol.com boven verwachting

16 januari 2008


De omzet van Bol.com is in 2007 sterk gestegen, naar een bedrag van 171 miljoen euro. ‘Elke seconde een aankoop’, kopt het AD en ook de andere media laten zich niet onbetuigd.

Even afgezien van het toenemende vertrouwen in online aankopen van de consument, en de forse groei in de verkoop van elektronica, vind ik het vooral opvallend hoe goed de verkoop van tweedehands boeken bij Bol loopt. In het Parool lees ik:

De handel in tweedehands boeken loopt storm. Ropers begon daar eind april mee. Particulieren en handelaren kunnen sindsdien hun gebruikte boeken op de website te koop zetten. Bol.com regelt de verzending en garandeert de betaling. ”We rekenden op honderdduizend boeken in het eerste jaar, het zijn er driehonderdduizend geworden,” aldus Ropers. Verkopers betalen een euro plus vijftien procent van de waarde van het boek, de koper betaalt 1,95 euro.

Ik denk dat de prijs van de transactie hier ook wel een rol in speelt. Zelf heb ik nog geen tweedehands boeken gekocht online, maar voor 1,95 euro kan je niet janken natuurlijk.

En je kunt ook nog altijd gebruik maken van Kortingscodes.com, een bedrijf dat jou laat besparen op je online aankopen. Door gebruik te maken van die codes kan je voordeel oplopen tot tientallen euro’s per aankoop. Je vindt er aanbiedingen, actiecodes en kortingscodes van honderden Nederlandse webshops.

Respect voor Bol!

@

5 Reacties

  1. Anoniem schreef:

    en toch verbaas ik mij erover. Ik heb verschillende mensen gesproken die bij Bol verkopen en die – als je even niet oplet – zeer weinig verdienen als je niet van te voren hebt gekeken naar verzendkosten en de afdracht die je aan Bol moet betalen. Zelf ben ik daarom meer fan van boekwinkeltjes.nl. Hier noem je een bedrag en de verzendkosten komen daar dan nog bij. Is voor iedereen duidelijk. Ik geloof dat ik een euro per maand betaal om 40 boeken in mijn boekwinkeltje te plaatsen. En dan is in mijn ogen, nog altijd een betere deal dan bij Bol. Maar ieder zijn eigen ding natuurlijk 🙂

    Moqub

  2. Het zal ook wel te maken hebben met het gemak van ‘op dezelfde makkelijke site kunnen blijven’ maar opvallend is het wel inderdaad!

  3. Anoniem schreef:

    Echt gratis tweedehands boeken verkopen kan alleen op booktrader.nl Geen kosten geen provisie, totale verkoopbedrag voor de koper!

  4. Meijke schreef:

    Eh… de koper betaalt naast die €1,95 natuurlijk ook de kosten voor het boek! Gek genoeg vraagt BOL.com dus € 1,95 servicekosten aan de koper en die houden ze zelf, terwijl de verkoper alle service moet verlenen (boek inpakken, versturen en portokosten betalen). Je boek moet behoorlijk duur zijn om dan nog geld op te leveren. En dat kan vaak niet, omdat er al goedkope aanbieders zijn die niet gezien hebben dat je verlies maakt als je je boek voor 5 euro verkoopt, gezien al het geld dat BOL.com inhoudt en de verzendkosten die je zelf betaalt.
    Ik was een beetje pissig over die servicekosten die door BOL.com worden achtergehouden (behoorlijk onopvallend ook nog) en heb er een actie voor gestart:
    //tweedehandsboekenverkopenviabolcom.wordpress.com/

    Stuur ook even een mailtje, dan gaan ze misschien snappen dat de servicekosten naar de serviceverlener (dus de verkoper) zouden moeten gaan!

  5. Dank voor je reactie Meijke, daar had ik geen idee van…

Reageer