clear

zoeken

search

VPRO Landroof: Ning naar een hoger niveau

02 december 2007


Mijn respect voor de digitale activiteiten van de VPRO wordt steeds groter. De omroep toont zich het hele jaar al voorloper op crossmediaal gebied:

Ze gaan maar door. Innovatief! Onbevreesd! Experimenteel!

Steeds als ik nog mijmer over de inzet van dit soort tools in het bibliotheekwerk zie ik de VPRO het daadwerkelijk uitvoeren, op een wijze zoals ik me dat ongeveer voorstel. Opperhoofd Erwin Blom gaat de VPRO binnenkort verlaten. Dat is een moedige stap maar het zal ook een gemis zijn; die man heeft de VPRO digitaal méér dan op de kaart gezet.
Laten we maar hopen dat de Vereniging van Openbare Bibliotheken hem heeft ingehuurd, dan komt het met onze slagvaardigheid ook wel goed 🙂

Ondertussen viel mijn oog op alweer een prachtig inititatief van de VPRO: Landroof, in samenwerking met milieuhulp.nl:

Victoria Koblenko en Puck Kniesmeijer nemen bouwplannen in Nederland onder de loep in het VPRO-programma Landroof. Maakt u zich zorgen over een plek in Nederland waar natuur ten koste gaat van bebouwing? Maak dan met foto’s en video’s zelf melding van Landroof!

De website draait geheel op Ning en is zo mooi opgetuigd dat ik pas doorhad dat het ‘een Ning’ was toen ik mezelf wilde registreren voor de site. Ik ben nog niet zo lang wakker, maar toch: er is hier sprake van een prachtig opgetuigd geheel en ik bedenk me dat ik toch wel graag een eigen domein wil voor Bibliotheek 2.0: geen Google-ads meer, een mooie Google Map erin (collega Enno kwam twee weken geleden al met dat idee) en een mooiere lay-out.

De VPRO opent mijn ogen keer op keer. Wat mij betreft verdienen zij de innovatieprijs van 2007. Zij lullen niet over web 2.0, zij zijn web 2.0!

@

7 Reacties

 1. Liek Schoeren schreef:

  Ik ben het er helemaal mee eens.Zij zijn de vernieuwers keer op keer. Ik luister tegenwoordig veel naar de luisterpaal van 3voo12/VPRO. En de filmkwis doe ik al sinds de tijd dat het nog vernieuwend was. Ik was zelf van plan om op mijn blog een ode te schrijven, nu ben jij me weer voor. :-0

 2. Enno schreef:

  Hoi Ed,

  Dat domein kunnen we regelen hoor!

 3. @ Liek,

  Van Odes krijgen betrokken nooit genoeg en iedere ode heeft zijn eigen invalshoek he. Die filmkwis zegt mij dan weer niet zoveel bijvoorbeeld.

  @ Enno:

  Ik dacht eigenlijk dat ik dat via Ning moest regelen. Of bedoel je dat ook? Het kost niet zoveel in ieder geval maar ik vond het toch net te mooi om zelf te betalen, op de een of andere manier 🙂

 4. @ Edwin,
  een domein heb je al voor € 6,50 p.j. Dan word je gewoon als je dit domein intypt doorverwezen naar de ning site. Dat hoef je niet via Ning te regelen.
  Het is wel zo dat er waarschijnlijk meer mogelijkheden zijn met je domein als je dit via Ning regeld.

 5. Hoi Jeroen,

  Dat is denk ik ook waar Enno op doelt. We kunnen natuurlijk gewoon hosten op de servers van de ZB.

  Als je het ook via Ning doet krijg je inderdaad meer opties met als meest interessante de mogelijkheid om die Google ads te verwijderen en op die plaats andere onderdelen toe te voegen. Landroof heeft daar bijvoorbeeld de video’s staan, die kan ik alleen onder de reclames plaatsen.

  Bedankt voor je reactie hoe dan ook!

  Edwin

 6. jansegers schreef:

  Eerlijk gezegd zag ik op het eerste gezicht dat het hier om het Ning platform ging.

  Er zijn overtuigender voorbeelden van het aanpassen van de Ning-layout te vinden.

  Pieter Jansegers

  //jansegers.numpa.nl

 7. Wat vind jij dan een mooi voorbeeld Pieter? Daar ben ik dan ook wel benieuwd naar eigenlijk!

Reageer