clear

zoeken

search

Roken 2008: creatief met alternatieven

29 december 2007


Over Stivoro en Lekkerroken.nl lees je op dit moment niet al te veel in de media. Dat is vermoedelijk een stilte voor de storm. In de zomer van 2008 gaat immers het rookverbod in de horeca in, d.w.z. het rookverbod op plaatsen waar ook bedienend personeel werkt. Daar zullen de media ongetwijfeld nog veel aandacht aan besteden. Op de website Roken en de Wet vind je meer informatie over dit onderwerp.

Nu ben ik zelf ook zo’n verstokte. ‘Slechte gewoonten zijn het hardnekkigst’, zou oom Huub zingen.

Ik maak me nog niet zo’n zorgen om het nakende verbod. Ik kan me er zelfs wel in vinden. Ik vind het de energie niet waard om er over te mekmieren bovendien.

Toen ik in 2006 Dublin bezocht heb ik kunnen zien hoe creatief men daar het verbod interpreteerde. Het kwam er feitelijk op neer dat ik gewoon overal een dampie kon doen zonder buiten te moeten gaan staan. Ik heb het vermoeden dat Nederlanders minstens even creatief zullen zijn. We zijn tenslotte masterrrrr in het omgaan met gedoogbeleid en de mazen van wetten. Je ziet nu al de eerste alternatieven opduiken.

De foto’s bij deze post bewijzen dat je het ook hilarisch kunt oplossen. Thomas stuurde die. Zo doen ze dat in Duitsland!

Rest mij te zeggen dat roken een kwalijke gewoonte is waar ik op termijn nog wel eens iets aan ga doen. Echte verslaafdentaal.

Maar dat is altijd nog beter dan de kerst-taal van deze meneer. Wat een gezellige kerst hadden die twee zeg!

@

7 Reacties

  1. Henk schreef:

    Kut, pas in juli! Ik had 1 januari in mijn hoofd.

    Nou ja, als het goed is is mijn oudejaarsdiner in Antwerpen rookvrij.

  2. Haha,

    Doe eens ontspannen 🙂

  3. Henk schreef:

    @Edwin: maar dat doe ik al: lekker muziekje op, vrij tot en met dinsdag… en dat allemaal zonder kankerstokjes!

  4. Daan schreef:

    Dat verhaal van Dublin gaat waarschijnlijk ook op voor Engeland. Ik hoor van mijn Londense vrienden dat de meeste pubs aldaar gewoon een soort van buitentuin gecreërd hebben waar de roker binnen maar ook weer buiten staat. En het pub bezoek schijnt er niet onder te leiden, er schijnen zelfs meer bezoekers te komen die normaal vanwege het roken weg zouden blijven.

    Maar ach, dat gezeik past wel weer bij Nederland, ik hoor er in Brussel waar je tijdens concerten ook al niet mag roken nooit iemand over zeuren. En iedereen houdt zich er ook aan, dat is het mooie.

    Wat dat betreft vind ik jouw houding top, je bent de 1e roker die ik ‘spreek’ die er niet over zeurt.

  5. Als iedereen wat minder zou zeuren en elkaar wat minder zou lastig vallen zou het niet eens een item zijn, vermoedelijk…

  6. Boesje schreef:

    Even voor de volledigheid Edwin. Dit bericht stond deze keer niet op ons intranet…………… 😉

  7. Dat scheelt me weer een telefoontje ook dan Tommie 🙂

Reageer