clear

zoeken

search

Een trip naar de Trinity College Library Dublin

21 mei 2006


Volgend weekend ga ik met twee maatjes naar Dublin om heerlijk van ons neus te maken, terwijl wij omringd worden door lokale schoonheden in oud-Iersche drinklokalen, waar het roken van tabak niet langer is toegestaan maar waar de keltennostalgie nog welig tiert.

Ik ben nog nooit in Ierland geweest, en hoewel zo’n weekendje maar een beperkte kennismaking met het land is, heb ik veel zin in in de trip.

Een collega maakte me attent op de oude bibliotheek van het Trinity College, die ik volgens hem zeker met een bezoek moet vereren. Ik heb net even zitten loeren op het web en ik denk dat de beroepsdeformatie mij inderdaad zal dwingen tot een bezoek. Wat een mooie, klassieke bibliotheek!

Nu weet ik van mijn reisgezelschap dat zij nooit meer naar de bibliotheek gaan (wie in mijn vrienden- en kennisenkring doet dat eigenlijk nog wel?) maar ze zijn beide dol op boeken. De ene is gek van duistere romans en andere obscure literatuur, de ander heeft heerlijke titels in zijn boekenkast staan van uitgeverijen die ik ook zeer waardeer, zoals disinformation.

Ik hoop oprecht dat ik hen kan overreden met me mee te gaan en er een kijkje te nemen, alvorens zich te laven aan Ierse lekkernijen. Komende week zal ik uitzoeken of er ook stofboeken liggen die hun interesse hebben.

“In Ireland the inevitable never happens and the unexpected constantly occurs.”

Sir John Pentland Mahaffy.

@

5 Reacties

  1. Danniëlle schreef:

    Tja, ik doe het dus ook, even de plaatselijke bibliotheek bekijken! 🙂 The British Library (//www.bl.uk/)
    in Londen is een aanrader en daar moet je zeker even naar toe als je ook in Londen bent maar ook in Wellington (Nieuw-Zeeland) staat een fraai exemplaar. Inderdaad, beroepsdeformatie but who cares?

  2. Anoniem schreef:

    Ach ja het inlichtingenwerk in Nieuw-Zeeland. Het kan niet anders of het heeft veel overeenkomsten met het inlichtingenwerk in Oud-Zeeland.

    Lijkt me leuk om een keer te kijken!

    E

  3. Anoniem schreef:

    Je moet alleen even niet denken aan die lange vliegreis, het land is het waard! Maar ok, met Dublin (en daarna Londen) is ook niets mis 🙂

    D.

  4. Henk schreef:

    Vanuit Montpellier wens ik je alvast veel plezier toe!

Reageer