clear

zoeken

search

Over de Tag Cloud Builder en RSS van OCLC en het MySpace-succes van Denver

30 november 2007


Wat Google Experimental en Google Labs zijn voor Google, is ResearchWorks voor OCLC.
Op die website las ik zojuist dat OCLC inmiddels ook een Tag Cloud Builder online heeft, die in de toekomst mogelijk geïntegreerd zal worden in Worldcat. Nu is het niet veel meer dan speeltje maar wel een handige. Je kunt er namelijk ook een URL op loslaten, die dan meteen in een tagcloud wordt omgezet.

In het voorbeeld hierboven heb ik de URL van Ibiblio gebruikt omdat de Builder Nederlandse stopwoorden nog niet wegfiltert. Het ziet er best aardig uit

De DeweyBrowser van OCLC zag ik vandaag ook voor het eerst. Een wat vreemde tool om op basis van Dewey (de tegenhanger van SISO) in collecties te zoeken. Daar kijk ik later nog wel eens naar.

De aanleiding van mijn bezoek aan ResearchWorks was het feit dat de nieuwe editie van OCLC NextSpace op mijn bureau lag. Ook in dit blad volop aandacht voor sociale netwerken in het algemeen en de sociale functies van Worldcat in het bijzonder. Het verheugde me vooral dat ik eindelijk eens iets las over RSS binnen Worldcat. Ze zijn ermee bezig:

“RSS feeds/notifications: Feeds are commonly understood as the aggregation of update notices for Web sites and services and are commonly grouped under the acronym RSS, though other technologies and standards may be used to effect the same user experience. WorldCat.org will offer RSS feeds that continuously push or pull defined sets of information out of WorldCat”

Kijk, dat lees ik graag!

Tenslotte nog aandacht voor het succesverhaal van de bibliotheek Denver. Hun aanwezigheid op MySpace leidt wel degelijk tot resultaat. Meer dan resultaat dan 561 vrienden alleen in ieder geval.
Dat bewijst voor mij eens te meer dat het eens klaar moet zijn met al dat analyseren en mekken. Probeer gewoon eens wat uit. Kijk eens om je heen, verdiep je eens in positieve voorbeelden en probeer die te overtreffen of op zijn minst te immiteren.

Word eens wakker, zeg maar.

@

2 Reacties

  1. Wow!ter schreef:

    Hoi Edwin,

    Denver is wel een hele grote stad hoor. Dus 500 mag wat lijken, maar dat is slechts 0,3% op een popualtie van ongeveer 140.000 jongeren tussen de 5 en de 24 jaar.
    Zie //denver.areaconnect.com/statistics.htm

    Maar toch blijft je stelling recht over eind. Niet lullen, maar proberen.

  2. Dat is inderdaad niet zo veel, als je het zo bekijkt…en misschien komen er van die 500 ook nog heel veel van andere steden en staten….

Reageer