clear

zoeken

search

Supermarkten van de cultuur

18 oktober 2007


Ik ben dol op Frankrijk, de Franse taal en op verwijzingen online. Daarom vind ik het extra leuk dat een Franse collega, Nicolas Morin, verwijst naar een oude post van mij, over het game event in januari.

Nu spreek en lees ik veel te weinig Frans dus het is ook wel weer eens goed om te lezen over de kansen en bedreigingen voor bibliotheken in die taal.

In “La bibliothèque risque-t-elle de disparaître?” vraagt Morin onder meer:

“Est-ce à dire qu’il faut faire de la bibliothèque des supermarchés de la culture? Ce serait trop simple. Il faut certainement élargir la notion de culture que nous mettons en oeuvre: jouer avec une Wii fait désormais (quoi qu’on en pense par ailleurs) partie de la culture au même titre que Proust (mais pas à la place de Proust). “

Ik zou die woorden nu maar wat graag horen uit de mond van een zwoele Francaise in een mooie bloemetjesjurk.

oe la la…

Hoe zou het toch met mooie Maruschka Detmers zijn, vraag ik me opeens af.

Tijd voor een biertje, me dunkt. Tout est bien qui finit bien.

@

1 Reactie

Reageer