clear

zoeken

search

Bevrijd de avatars! Open standaarden voor online persoonlijkheden

11 oktober 2007


Interessant! IBM en Linden Labs (van Second Life) hebben aangekondigd dat er plannen zijn voor de ontwikkeling van open standaarden voor Avatars, die poppetjes waarmee je door virtuele werelden navigeert.
Het komt er kort gezegd op neer dat je in de toekomst slechts een keer een avatar hoeft aan te maken en te personaliseren, waarna je er vervolgens net zo makkelijk het Metaverse, World of Warcraft of Sony’s Home mee kunt betreden.

Ik vind het al heel mooi dat je Mii in een Wii bewaard blijft maar dit gaat weer een stapje verder.

Dolletjes!

Oudere posts:

Van Metaverse naar Multiverse
Virtuele werelden in een stroomversnelling
Nintendo Wii schopt kont!
Virtuele werelden voor kinderen
Het tweede leven van Shakespeare: Arden virtueel

@

Afbeelding.

2 Reacties

  1. Francis schreef:

    ha collega searchcowboy, ja ik las het berichtje ook; als ze zich nu gaan richten op een open social networking standaard is het helemaal mooi. wellicht dat openid zich in die richting gaat ontwikkelen.

  2. Hee die Fran,

    Aangenaam 🙂

    Ben ik helemaal met je eens. En ik ben er nog van overtuigd dat het goed gaat komen ook!

    Lijkt me wel wat.

Reageer